2014 m. balandžio 29 d., antradienis

Reikia pagalbos

 

Tikriausiai pastebėjote, kad mano tinklaraštyje jau kuris laikas yra M.Sopočkos hospiso baneris. Jeigu reikėtų nuimti visus banerius ir palikti tik vieną - tai būtų būtent jis. Dėl įvairių priežasčių. 

Šiandien mes su mano drauge Jūratė lankėmės hospise. Ir, jeigu lygšiolinė situacija dar kažkokia buvo, tai dabar tiesiog galima rėkti garsiai

 - reikia pagalbos!!!!!!

Paprasta aritmetika. Į mėnesį iš Ligonių kasų hospisas gauna su ligonių krepšeliais 40 proc. reikiamų hospiso gyvenimui lėšų. Tiek priklauso. Ligonių kasų pinigai ligoniui slaugyti skiriami tik 4 mėnesius. Po to žmogus turėtų numirti arba išvažiuoti namo. Jis nevažiuoja, jis slaugomas hospise tiek, kiek reikia. Būtent tokia yra hospisų judėjimo idėja - neatlygintinai teikti pagalba tol, kol ji reikalinga.

Hospisas turi pinigų tik dar dviems mėnesiams. Ir viskas. Jeigu neįvyks stebuklas. Sesuo Michaela, hospiso vadovė, tiki tuo stebuklu. Bet tikri stebuklai įvyksta tada, kai susijungia daugelio žmonių valia. 
Galima sakyti - aš geriau paaukosiu vaikams, ten yra viltis. Galima taip sakyti. Ir, be abejonės, vaikai turi ateitį ir jie privalo išgyventi. Čia yra rašytinės tiesos, skambios ir labai teisingos. Bet jei matei mirtį, tada žinai, kad ir neviltis turi būti ori. 
Paramos reikia ir penkiolikmetei mergaitei, kuri dabar yra hospise, ir 75-metei moteriai, kuri irgi yra hospise. Paramos reikia ir kitiems ligoniams, bei jų artimiesiems. 
Ar galite garantuoti, kad po kurio laiko tokios paramos neprireiks ir Jums?

O dar - padarykite gerą darbą ne dėl kilnaus tikslo, o tiesiog dėl savęs. 

Ryt paskutinė diena, kai galima skirti 1 arba 2 proc. nuo GPM. Bet rytoj dienos baigiasi ne visiems - nes gyvenimas nesibaigia rytojumi. Nepaisant išeinančiųjų, hospisas turi gyventi būtent dėl išeinančiųjų. Jo gyvenimą reikia palaikyti ir toliau
Jei nustos gyvavęs hospisas Vilniuje, bus šimtąkart sunkiau steigtis hospisams kituose miestuose. Tai ne vien sostinės išmyslas, tai trapi pradžia, kuriai reikia duoti gyvybę.

Savaitės pabaigoje  sesuo Michaela išvažiuoja į kitą šalį - prašyti pinigų Lietuvos hospisui. Mano vienas labai gerbiamas žmogus pasakė šitaip:  "Man asmeniškai pasidarė labai gėda.... Kodėl lietuviai Lietuvoje slaugomi už užsieniečių suaukotas aukas?"

KODĖL



Informacija iš hospiso tinklalapio: 

Kiekvienas gali padėti Vilniaus pal. kun. Mykolo Sopočkos hospisui. Tereikia aktyviai įsitraukti į hospiso veiklą ir tapti savanoriu arba paremti daiktais ar pinigais.
Asmenis, norinčius tapti hospiso savanoriais ar kaip nors kitaip paremti mūsų veiklą, kviečiame į Gailestingojo Jėzaus seserų kongregaciją, Rasų g. 4A, 11350 Vilnius, arba prašome skambinti tel. (8 5) 212 1090 arba (8 5) 219 5762. Papasakosime plačiau.
Svarbi informacija kandidatams į savanorius: su ligoniais tiesiogiai bendrauti gali tik pilnamečiai asmenys.

Galite mus paremti pervedant pinigus į sąskaitas:
„Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospisas”
Rasų g. 4
LT-11350 Vilnius
Lietuva

(Juridinio asmens kodas: 302837031)
Nordea Bank Finland Plc Lietuvos skyrius
Banko kodas:   21400
BIC, SWIFT kodas:  NDEALT2X
LT 832140030002856355  LTL
LT 232140030002856368  EUR
LT 392140030002856371  USD
LT 762140030002856384 PLN
 NORIU PADĖTI