2009 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Braziliškas serialas "Paslaptingos dono Baklažano aistros". 3 serija. Pertrinta baklažanų sriuba

Trumpas serijos turinys: Brazilijoje tamsu ir lyja. Trumpam atgavęs atmintį Donas Baklažanas prisimena, kad turėjo brolį dvynį - doną Pomidorą. Naktį, kai visi miegojo, jis išsėlino iš namų ir išėjo į miestą ieškoti brolio. Donja Keptuvė tai pastebėjo ir pakvietusi kartu doną Puodą (šeimos gydytoją) nusekė iš paskos. Donas Baklažanas sutiko doną Pomidorą ir atpažino jame savo brolį dvynį. Visi džiaugėsi taip, kad nepastebėjo, kaip juos užklupo donja Keptuvė ir su donu Puodu. Donas Puodas visus paguldė į ligoninę masažo procedūroms. Visi verkė. O aš ne, nes sriuba tikrai skani :)

Serijos režisierė, dailininkė, kaskadininkė, vairuotoja, atsakinga už aktorių parinkimą, buhalterė, režisierės asistentė, choreografė ir visų vaidmenų atlikėja - aš, scenaristė - Carina, kuriai dėkoju už receptą :)

3 baklažanai
2 - 3 skiltelės česnakų
1 nedidelis svogūnas
1 - 2 pomidorai
~400 ml sultinio
100 ml grietinėlės
1 šaukštelis rūkytos paprikos
1 šaukštelis cukraus
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų
druskos, aliejaus kepimui

Baklažanus nuvalyti, supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti druska ir palikti, kol "suprakaituos". Svogūną smulkiai supjastyti, pakepinti kartu su česnakais. Pomidorus nuvalyti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti kartu su svogūnais ir cukrumi. Baklažanus perplauti ir pakepinti kartu. Įpilti sultinio ir patroškinti, kol daržovės bus gatavos. Perkelti viską į puodą, supilti likusį sultinį, ir suberti prieskonius. Pavirti 5 - 6 minutes, viską sutrinti, pabaigoje supilti grietinėlę, sumaišyti ir pusę minutės pakaitinti. patiekti su petražolių padažu.