2011 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Kalėdoms. Apelsinų cukatos II


Dar vienas būdas apelsinų žievelėms utilizuoti ... O aš galvoju, kur gi dingo visos mano cukraus atsargos???? :)

Apelsinų cukatos

3 dideli apelsinai
600 g cukraus
1 citrinos sultys

•    Apelsinus gerai išplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvalykite šiurkščia kempine su soda ir    kruopščiai nuskalaukite.
•    Nulupkite, palikdami ploną baltąjį sluoksnį. Žievelės supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite jas į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Laikykite užmerktas žieveles parą, bet pakeiskite vandenį ir praskalaukite žieveles bent kartą.
•    Užpilkite žieveles vandeniu ir virkite ant mažos ugnies apie valandą, kol suminkštės.
•    Išgriebkite žieveles ant sieto, nuvarvinkite.
•    Išvirkite sirupą iš 450 g cukraus ir 300 ml vandens ir sudėkite į jį žieveles. Virkite ant mažos ugnies apie valandą, kol sirupas sutirštės, ir įsigers į žieveles. Jos turi tapti beveik permatomomis.
•    Tuomet suplikite citrinos sultis ir dar kartą užvirkite.
•    Išgriebkite žieveles iš puodo, sudėkite ant sieto ir nuvarvinkite.
•    Ant kepimo popieriaus išberkite likusį cukrų, paskleiskite žieveles ir apvoliokite jas cukruje. Labai atsargiai, nes žievelės vis dar karštos.
•    Palikite apvoliotas žieveles per naktį, kad apdžiūtų. Po to galite sudėti jas į sandariai uždaromą indą.

(Ji, 2012, gruodis)