2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Keksiukai su uogomis





 Gaivu, skanu, puošnu. Ir paprasta. Tik tiek galima pasakyti :)

Keksiukai:
14-16 vnt (5 cm skersmens)

Įkaitinkite orkaitę iki 170°C

160 g sviesto, 180 g miltelinio cukraus, 2 kiaušiniai, 1 trynys,125 ml natūralaus jogurto, 220 g miltų, 1 šaukštas miltelinio cukraus su vanile, 1 šaukštelis kepimo miltelių, mažas žiupsnelis druskos


  1. Supilkite 2 kiaušinius ir 1 trynį į plakimo indą, lengvai paplakite kiaušinius.
  2. Įdėkite minkštą sviestą į plaktuvo indą, lėtais apsisukimais plakite sviestą, kol taps plastiškas.
  3. Persijokite miltelinį cukrų tiesiai į išplaktą sviestą. Lėtais apsisukimais maišykite sviestą su milteliniu cukrumi iki vienalytės masės
  4. Nuolat maišant pilkite paplaktus kiaušinius, nugramdykite viską nuo plakimo indo šonu.
  5. Supilkite jogurtą sumaišytą su druska, išmaišykite
  6. Persijokite miltus, kepimo miltelius ir miltelinį cukrų su vanile. Lėtais apsisukimais maišykite iki vienalytės masės, bet stenkitės ilgai nemaišyti
  7. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį
  8. Spauskite tešlą į formeles, užpildydama jas iki 2/3 aukščio.

Maskarponės masė

250 g maskarponės, 250 ml plakamosios grietinėlės, 50 g miltelinio cukraus, 1 šaukštas miltelinio cukraus su vanile, 150 g braškių įdarui,  įvairių uogų, mėtų lapelių papuošimui, miltelinio cukraus pabarstymui


  1. Sutrinkite įdarui skirtas braškes
  2. Persijokite miltelinį cukrų ir miltelinį cukrų su vanile
  3. Sudėkite į dubenį maskarponę, supilkite grietinėlę ir suberkite persijotus cukrus, viską maišykite šluotele. Turi gautis glotni masė. Įdėkite ją trumpam į šaldytuvą
  4. Nupjaukite keksiukų viršūnėles, pripilkite trintų braškių ir uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis.
  5. Šaukštu užtepkite maskarponės masės ant keksiukų.
  6. Išdėliokite ant viršaus uogas ir pabarstykite milteliniu cukrumi

Ji, 2012, birželis