100 g lazdyno riešutų, 50 g juodojo šokolado
Riešutus trumpai pakepinkite orkaitėje. Nuvalykite luobelę. Suberkite į trintuvo indą ir trinkite, kol nepasidarys sviestas. Sumaišykite su ištirpintu šokoladu.
Pastabos:
- Jeigu mylite savo trintuvą, pirmam kartui neberkite kilogramo riešutų, bandykite su nedidele porcija, po to nuspręsite - ar geriau mažai, ar geriau daug.
- Jei trintuvas pradės kaisti, be jokios baimės galite palikti kol atvės, o toliau tęsti trinimą. Jei vėl užkais - pertrauka.
- Iš pradžių gaunasi trupunukai, bet su laiku masė suskystėja.
- Mano Braunas apie 200 g riešutų pavertė skysta terpe ir, įtariu, net nepastebėjo. Tik laikas nuo laiko reikėjo sustoti ir nuvalyti riešutus nuo trintuvo indo sienelių. beje, užkaito ne pats variklis, o indelis. Labai kaurioziška :)