2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais


Dar vienos salotos iš "karo lauko" :) Šitos buvo tikrai sensacingos. Ne taip greitai pagaminamos, kaip upėtakio su grietinės ir apelsinų padažu, bet buvo pirmos, kas dingo nuo stalo. Dar ant stalo buvo:

Keptų paprikų vyniotiniai su graikiniais riešutais ir su varške
Pievagrybių tapas
Jautienos ir vynuogių salotos
Jau minėtos upėtakio salotos
Netikras zuikis
Upėtakis sluoksniuotoje tešloje analogiškas 
Garintos daržovės su  vinaigrette užpilu
Sultinys
Pyragėliai
ir tooooortas....


Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais

10-12 gražių šviežių baravykų, pievagryvių (šaldyti irgi tinka)
100 g lazdynų riešutų
džiuvėsėliai salotoms
mažieji špinatai
aliejus grybų kepimui

Padažui:
100 g petražolių lapelių
1 nedidelė skiltelė česnakų
1 šaukštas auksaspalvio sirupo
1 citrinos sultys
100 ml aliejaus
1 šaukštelis druskos

  • Grybus supjaustyti plonomis riekelėmis ir pakepti aliejuje kol taps gražiai auksiniai
  • Sudėti keptus grybus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus
  • Riešutus pakepti orkaitėje 10-12 minučių 190 °C. Nuvalyti
  • Padažui visus produktus išskyrus aliejų susmulkinti kartu trintuvu. Aliejų supilti jau į susmulkintą masę.
  • Į salotine sudėti lapus, suberti džiuvėsėlius, riešutus ir sudėlioti grybus
  • Ant viršaus užpilti padažo

O dar įdomus pastebėjimas )))))
Nu labai įdomus....
šias salotas valgė žmogus jau porą dešimtmečių nevalgantis petražolių!!!!!! Visai... ir atrandantis jas visur, kur tik jų būna įdėtų. Manau, kad ateityje jis šiek tiek pakeis savo nuomonę apie mano mėgstamiasią žolelę :)