2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Upėtakio salotos su grietinės ir apelsinų padažu


Paprastutės, bet labai geros salotos, pagamintos iš to, kas buvo šaldytuve. Nuotrauka iš "karo lauko" )))) šios salotos pasižymėjo labai greitu dingimu nuo stalo

120-150 g sūdyto upėtakio
12 putpelių kiaušinių
10-12 vyšninių pomidorų
mažų špinatų (baby-spinach) lapelių (pagal poreikį)

Padažui:
70 g grietinės
1 didelio apelsino sultys (~120-150 ml)
1 šaukštelis nutarkuotos apelsinų žievelės
2-3 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų
1 šaukštelis garstyčių
1/2 šaukštelio druskos

  • Kiaušinius išvirti, nulupti ir supjaustyti pusiau
  • Pusiau supjaustyti vyšninius pomidorus
  • Upėtakį supjaustyti riekelėmis
  • Lėkštėje išdėlioti špinatų lapus, ant jų - likusius produktus.
  • Padažui visus produktus sumaišyti
  • Užpilti padažu salotas

4 komentarai:

Laura rašė...

matosi, kad labai skanios salotos, o ir salotinė labai daili ;)

kristina rašė...

Elžbieta, kaip skaniai salotos atrodo. Na, ką aš čia - viskas čia skaniai atrodo :)
Visada pas Jus užklystu akimis pavalgyti...

Elžbieta rašė...

Laura, ačiū :) o salotinė... mano skausmas )))) turėjau tokias keturias, iš vieno banketo grįžo tik dvi... ir tai todėl, kad jų nedaviau ir namuose pasilikau. Jei būčiau įdavusi visas, tai tikriausiai nebeturėčiau jokios...

Kristina, ačiū labai, tikrai malonu .. ar man atrodo, ar mes buvome per Tu? :)

kristina rašė...

Elžbieta, atleisk, nelabai supratau klausimo " ar man atrodo, ar mes buvome per Tu? :)".
Paaiškinimą prašom :)