2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Velykoms. Kiaulienos išpjova sluoksniuotoje tešloje


Seniai begyvenantis mano virtuvėje vyniotinis, visuomet sėkmingai sutinkamas per visus balius. Labai šaunu, kad jį galima pagaminti su mėsa, su žuvimi, net su kiaušiniais.


250 g sluoksniuotos tešlos (vienas lakštas)
250 g šaldytų špinatų
1/2 nedidelio svogūno
50 g sviesto
1 kiaulienos išpjova (arba ~350 g jautienos išpjovos arba 4 virti kiaušiniai arba ~ 400 g lašišos filė)
trynys
žiupsnelis cukraus, druskos, maltų juodųjų pipirų, 1/4 šaukštelio tarkuotų muškato riešutų

Sviestą ištirpinti, ant labai mažos ugnies sušutinti smulkiai supjaustytus svogūnus, sudėti špinatus ir trumpai patroškinti špinatus. Pasūdyti, įberti muškato riešuto, cukraus ir dar kelias sekundes patroškinti. Išmaišyti ir ataušinti.
Išpjovą apkepti iš visų pusių sausoje keptuvėje, gausiai pasūdyti ir užberti pipirų. Jos nereikia kepti iki galo, tik apkepti kad sultys mėsos viduje "užsidarytų". (Jei naudojama lašiša, žuvis dedama žalia, kiaušiniai perpjaunami pusiau, keturi išdėliojami viena linija, ant ju dedamos kitos puselės, bet šiek tiek nustūmiant, kaip grandinėlė)
Orkaitę įkaitinti iki 180 C
2/3 tešlos lakšto užkloti špinatais, sudėti mėsą ir suvynioti. Padėti ant skardos. Patepti plaktu kiaušinio tryniu. Kepti apie 35-40 minut.

Edit: iš senesnių:

Štai čia, dar SM vyniotinis su lašiša,

o čia kiaulienos išpjova su mažesniu špinatų kiekiu. Bet man skaniau, kur daugiau špinatų :)

8 komentarai:

Lina rašė...

Miela,Elzbieta,tavo bloga as atradau "per Beata".Ir labai tuo dziaugiuosi.Jis jau visas perskaitytas skersai-isilgai.Skaitau daugybve maistu blogu ivairiomis kalbomis ir, tavaji laikau, - vienu geriausiu blogu recepturu atzvilgiu. Viskas aisku,tikslu r,keistas jausmas, "kvepia" patikimumu. Dabar labai susidomejusi seku velykinius patiekalus:-) Sekmes tau Elzbieta!!! Ir aciu.

Elžbieta rašė...

Labai-labai ačiū :) Miela Lina, kokie nuostabūs žodžiai, ir aš labai džiaugiuosi, galėdama juos skaityti. AČIŪ.
O velykinė serija dar tęsis :) ačiū dar kartą :)

Neringa rašė...

MMM.. kaip skaniai atrodo! Su lasisa turetu buti ziauriai skanu, megstu lasisos - spinatu derini

Elžbieta rašė...

Neringa :), labai-labai skanu! Na o žuvis su špinatais tai tikras klasikinis derinys :) Jaučiu, kad bandysi :)

Neringa rašė...

Gera nuojauta turi :)

Elžbieta rašė...

Neringa, aha :) turiu :) tikiuosi, kad Tau tikrai patiks :)

Neringa rašė...

Labai skaniai atrodo, noriu išbandyti, tik man klausimas -jis į stalą tiekiamas šaltas?

Elžbieta rašė...

Neringa, aš šį vyniotinį svečiams patiekiu kaip šaltą patiekalą, bet namuose ir pietums kartais valgom :)Tad jis gali būti ir kaip užkandis ir kaip karštas patiekalas :) - kaip jums geriau patinka :)