2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Mielinė boba


Eilinė mielinė boba. Tik šį kartą su bulvėmis. :)


300 g miltų 550D
250 g miltų 405D
40 g mielių
10 trynių
100 g sviesto
250 ml pieno
100 g cukraus miltelių
1 šaukštas baltojo cukraus
1 virta didelė bulvė (pertrinti per sietelį)
1 citrinos nutarkuota žievelė
50 ml romo

30 g sviesto formai patepti
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių

100 g baltojo šokolado
cukrintų citrinų žievelių

Svarbu!!!!
visi produktai turi būti šilti, t.y. jokiu būdu ne iš šaldytuvo

Šiltą pieną, šaukštą cukraus, 2 šaukštus miltų ir mieles sumaišyti, palikti 15-20 minučių šiltoje vietoje.
Sviestą ištirpinti, ataušinti, išplakti su cukraus milteliais, palaipsniui supilti trynius. Miltus persijoti, padaryti duobutę, į ją supilti įmaišalą, sudėti sviesto-trynių masę, įdėti bulvę, užminkyti tešlą, tada supilti romą ir sudėti citrinos žievelę. Minkyti tešlą, kol ji nelips prie rankų. Uždengti ir palaikyti apie valandą. Formą gausiai patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais. Sudėti tešlą į formą, vėl palaikyti apie valandą ir kepti apie 40-45 min 160 °C. Tikrinti mediniu pagaliuku. Bobą aušinti formoje 10 minučių, po to išimti ir baigti aušinti ant grotelių.

Ataušusią bobą papuošti ištirpintu baltuoju šokoladu ir cukrintomis citrinų žievelėmis.

8 komentarai:

Lina rašė...

Na,pagaliau,Elzbieta,vel irasas pasirode! Su tokia grazuole boba! Labai faina, labai laukiau.

Maisto Diletante rašė...

Tikrai, užeidavau į blogą ir vis laukiau naujų įrašų, malonu sulaukti :)

Elžbieta rašė...

Lina, Maisto diletante :) ačiū jums labai :) man tikrai labai malonu. nes nežinau, kada sekantis įrašas pasirodys... :) Visai nelieka laiko...

Šita bobikė tokia senučiukė, dar iš pavasario, bet gerietė, tad nenorėjau, kad pasimestų :)

Asta rašė...

Koookia gražuolė boba! :)

Elžbieta rašė...

Asta, ačiū-ačiū :) ji labai skani ir puri :)

Buen provecho! rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Buen provecho! rašė...

Kaip gražu! Taip skaniai atrodančią bobulę net gaila valgyti būtų :)

Elžbieta rašė...

Negaila-negaila :) Ji tam ir yra, kad valgytumėme :)