2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Marinuotų daržovių asorti


Puikus pasiūlymas šventiniam (ir ne tik) stalui. Skanu, labai paprasta ir gražiai atrodo :)
Už idėją nuoširdžiausias ačiū mano draugei Natalijai.

Viską sudėjau į 5 l kibirėlį (man tiek reikėjo, bet galima daryti ir mažiau)

2 vid. dydžio žiediniai kopūstai
2 nedidelės cukinijos
4 paprikos
2 aitriosios paprikos
6-8 česnakų skiltelės (didelės )
nedidelė kekė vynuogių (galima ir žaliųjų, bet mėlynosios atrodo įspūdingiau)
4 vengr. slyvos
2 rūgštūs obuoliai
1 citrina
ryšelis čiobrelių

Marinatui:
2 l vandens
150 ml 6 proc. baltojo vyno acto
150 ml aliejaus
3,5 šaukšt. druskos
3 šaukštai cukraus

Žiedinius kopūstus suskirstyti žiedynais, išimti cukinijų, paprikų, obuolių sėklas ir slyvų kauliukus. Daržoves ir vaisus supjaustyti vid. dydžio gabaliukais. Viską sudėti į gilesnį indą (puodą, stiklainį arba kibirėlį), žiedinius kopūstus - į apačią, kitus produktus - kaip norisi :) , tarp daržovių pakaišioti čiobrelius. Užvirinti vandenį su actu, druska ir cukrumi. Verdančiu marinatu užpilti daržoves. permaišyti ir užpilti aliejaus. Šiek tiek paslėgti ir palikti 1 para kambario t-roje. Po to įdėti į šaldytuvą. Po 2-3 dienų galima gardžiuotis :)

Net aš, nelabai valganti daržoves su actu, vis vaikštau ir traukiu po gabaliuką :) Ar liks iki banketo?


1 komentaras:

Lina rašė...

Elzbieta, o kokios slyvos yra vengriskos? Kaip jos atrodo? Cia pas mus ant visu "slyvos" parasyta ir viskas.