2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Šokoladinis sūrio pyragas



Truputukas iš jau buvusio.



Šokoladinis sūrio pyragas
(18 cm forma)
Pagrindui:
80 g sausainių (taip pat galite naudoti šokoladinius),
50 g migdolų,
50 g sviesto

Sūrio masei:

400 g sūrio Philadelhia,
200 g šokolado,
2 kiaušiniai,
150 ml grietinėlės,
1 šaukštas krakmolo,
70 g cukraus

  • Sutrupinkite migdolus ir sausainius smulkintuvu, ištirpinkite sviestą. Supilkite į trupinius sviestą ir išmaišykite.
  • Suberkite trupinius į formą, tolygiai paskleiskite ir bulvių grūstuve apspauskite pagrindą. Vietoje grūstuvės galima naudoti matavimo puodelius arba kitokius indelius su lygiu dugnu. Nenaudokite plono stiklo indų!
  • Pyrago pagrindas turi būti lygus. Norint galima iš trupinių suformuoti ir kraštelius. Įdėkite formą  į šaldytvą, kol gaminsite įdarą.
  • Ištirpinkite šokoladą kartu su grietinėle, išmaišykite, kad gautųsi glotni masė, pravėsinkite, kad nebūtų karšta.
  • Sudėkite į dubenį sūrį, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, viską išmaišykite, tik neplakite, įberkite krakmolą ir išmaišykite, turi gautis lygi glotni masė. Tada supilkite šokoladą ir viską kruopščiai išmaišykite
  • Formą pastatykite ant dvigubo-trigubo folijos gabalo, įvyniokite formą į foliją ir įstatykite ją į didesnę formą 
  • Supilkite sūrio ir šokolado masę į mažesnę formą, išlyginkite viršų.
  • Į didesnę formą įpilkite vandens. Pyragas bus vandens vonelėje. Pašaukite į įkaitintą iki  190 °C orkaitę. Kepkite 45 minutes - jis bus gatavas, kai viduriukas dar bus vos-vos gyvas, o kraštai jau sutvirtėjo.


Aušinkite pyragą 2-3 valandas orkaitėje, po to perkelkite į šaldytuvą.


Na ir gabaliukas - matosi, koks jis kreminis. Tikras sūrio pyragas.