Lygiagrečiai su Beata iš Braškių su pipirais mėgavausi to nerealaus skonio pyragu. Ir taip pat lygiagrečiai leidausi eksperimentuoti to recepto beieškant. Deja, su liūdėsiu turiu pasiguosti, kad mano kepimo džiaugsmai kuriam laikui liaujasi dėl techninių aplinkybių. Tad artimiausiu laiku kito "bulkos" recepto nebus.
Taigi, kalbant apie panašumą, 4 balai iš 10, bet kalbant nepriklausomai nuo to skonio - labai purus, nesaldus, puikiai tinkantis pusryčiams su varške arba uogiene. Įsirašau ir tikrai kepsiu dar kada nors.
20 g šviežių mielių
125 ml pieno
50 g cukraus
120 g sviesto
3 tryniai
1 vanilės ankšties vidus (nebūtinai)
žiupsnelis druskos
500 g miltų +1 šaukštas su kaupu
1 šaukštas su kaupu tamsios kakavos
1-2 šaukštai karšto vandens
Pabarstymui
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas miltų
1 šaukštas kakavos
Mieles ištirpinti šiltame piene su šaukštu cukraus ir ir dviems šaukštais miltų (iš 500 g). Turi gautis skysta kaošelė. Palikti augti 10-15 minučių. Trynius paplakti šakute, šaukštelį atidėti, likusius - mediniu šaukštu ištrinti su cukrumi ir su druska, supilti į mieles, suberti miltus (be to šaukšto,) truputį paminkyti ir supilti ištirpintą sviestą ir sudėti vanilę. Minkyti, kol tešla bus lygi ir glotni. padalinti tešlą į dvi dalis, kakavą užpilti karštu vandeniu, išmaišyti ir įminkyti į vieną dalį tešlos. Jei tešla ženkliai suskystės, įberti likusius miltus. Palikti tešlą augti 30-40 minučių, po to trumpai perminkyti ir vėl palikti augti - valandai. Tešlas padalinti į dvi dalis, iškočioti, sudėti kakavinę tešlą ant baltos ir tampriai suvynioti. Turi gautis du vyniotiniai. sudėti juos į stačiakampes keksines formas (standartinės, tik trumpesnės, 20 cm). Palikti augti formose. Pabarstymui sutrinti visus produktus i smulkius trupinius. Šaukštelį trynių paplakti su trupučiu vandens, plakiniu patepti vyniotinius, užberti trupinių. Orkaitę įjungti iki 180 °C, įdėti vyniotinius į neįkaitusią orkaitę ir kepti apie 45-50 minučių. Patikrinti medine balanele. Aušinti formose, o po to ant grotelių.