2010 m. lapkričio 29 d., pirmadienis
Armėniškas štrudėlis su džiovintais vaisiais
Dar iš senų atsargų... tad kepimas įvyko neakivaizdiniu būdu ir nuotraukos gulėjo gal metus Bet receptas vertas išvysti dienos šviesą. Prieš kelis metus pamačiau jį vienoje tv laidoje. Labai vykęs ir kvapnus kepinys.
500 g sluosksniuotos bemielės tešlos
sauja razinų
sauja džiovintų abrikosų
sauja džiovintų slyvų
3-4 džiovintų persikų puselės
1 rūgštus obuolys
1 šaukštelis cinamono
3-4 grūsti gvazdikėliai
žiupsnelis grūstų kardamonų
1 šaukštas cukraus
kiaušinio patepimui
Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Taip pat supjaustyti džiovintus vaisius. Prieskonius sumaišyti su cukrumis ir sumaišyti su vaisiais. Tešlą truputį pakočioti, sudėti įdarą ir suvynioti vyniotinį. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180°C minučių 20.