2010 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

Armėniškas štrudėlis su džiovintais vaisiais


Dar iš senų atsargų... tad kepimas įvyko neakivaizdiniu būdu ir nuotraukos gulėjo gal metus Bet receptas vertas išvysti dienos šviesą. Prieš kelis metus pamačiau jį vienoje tv laidoje. Labai vykęs ir kvapnus kepinys.

500 g sluosksniuotos bemielės tešlos
sauja razinų
sauja džiovintų abrikosų
sauja džiovintų slyvų
3-4 džiovintų persikų puselės
1 rūgštus obuolys
1 šaukštelis cinamono
3-4 grūsti gvazdikėliai
žiupsnelis grūstų kardamonų
1 šaukštas cukraus
kiaušinio patepimui

Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Taip pat supjaustyti džiovintus vaisius. Prieskonius sumaišyti su cukrumis ir sumaišyti su vaisiais. Tešlą truputį pakočioti, sudėti įdarą ir suvynioti vyniotinį. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180°C minučių 20.


5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Oi Elžbieta, mieloji, kaip malonu matyti atsigavusį tinklaraštį, neįsivaizduoji. ;)

Jūratė rašė...

Mmmm, net seilių pilna burna prisirinko... :)

Elžbieta rašė...

:) To anonimiškas :) ačiū labai )

Jūratė, tai labai paprastas štrudelis, tiesiog veikti nėra ką :) labai siūlau pasigaminti, kai nesinori gaminti )))) o reikia :)

gintariia rašė...

mmm...kaip skaniai atrodo. O pjaunasi gerai? nekrenta vaisiai?

Elžbieta rašė...

gintariia, ačiū :) tikrai labai skanu ir visiškai paprasta. O vaisiai nekrenta, ypač, jei obuolys toks, kuris sukepa į tyrę :)