2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Indiškas kriaušių ir mėtų prieskoninis pagardas (chutney)


Jei netyčia atsirado kriaušių - šis čatnis puikus būdas jas utilizuoti. Kvapnus, man ypač patinka su aviena, taip pat skambiai groja su paukštiena. O toliau mūsų keliai išsiskirstė - vyrui buvo skanu su bri, o man reikėjo gorgonzolos :)

500 g kriaušių

50 g šviesių razinų

kelios šakelės šviežių mėtų

50 ml citrinų sulčių

50 ml baltojo vyno acto

100 g rudojo cukraus

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis kario miltelių

1 šaukštelis nuvalytos ir sutrintos imbierų šaknies

  • Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite nakčiai.
  • Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir cukrų. Viską sumaišykite, užvirinkite ir virkite ant labai mažos ugnies 20-30 minučių.
  • Suberkite prieskonius ir smulkiai supjaustytas mėtas. Virkite toliau, kol sutirštės, maždaug dar apie 20 minučių.
  • Karštą pagardą supilstykite į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltoje vietoje.

Išeiga nedidelė, man gavosi apie 200 ml. Bet jau tokia to čatnio prigimtis. :)

"JI", 11.08.08