Jei netyčia atsirado kriaušių - šis čatnis puikus būdas jas utilizuoti. Kvapnus, man ypač patinka su aviena, taip pat skambiai groja su paukštiena. O toliau mūsų keliai išsiskirstė - vyrui buvo skanu su bri, o man reikėjo gorgonzolos :)
500 g kriaušių
50 g šviesių razinų
kelios šakelės šviežių mėtų
50 ml citrinų sulčių
50 ml baltojo vyno acto
100 g rudojo cukraus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis kario miltelių
1 šaukštelis nuvalytos ir sutrintos imbierų šaknies
- Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite nakčiai.
- Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir cukrų. Viską sumaišykite, užvirinkite ir virkite ant labai mažos ugnies 20-30 minučių.
- Suberkite prieskonius ir smulkiai supjaustytas mėtas. Virkite toliau, kol sutirštės, maždaug dar apie 20 minučių.
- Karštą pagardą supilstykite į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltoje vietoje.
Išeiga nedidelė, man gavosi apie 200 ml. Bet jau tokia to čatnio prigimtis. :)
"JI", 11.08.08