2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Šokoladinis kavos kremas



Kavą aš myliu sena, ilga ir karšta meile. Rytinis puodelis - būtinybė. O po pietų su gabalėliu šokolado - nuostabus jausmas. Šitame kreme yra ir kavos, ir šokolado. Šilkinis, glotnus, aitrokas ir kartu kreminis.

Kremas analogiškas mano darytam torte Anna , tik tuo metu naudojau vandenį, o dabar - kavą. Taip pat pakeičiau proporcijas. Net neįsivaizduoju, kiek reikėtų kiaušinių lukštų sutalpinti tiek kremo, kiek jo buvo torte. Beje patiekimas kiaušinių lukšte gerai ir dėl porcijos dydžio :)

100 g šokolado
100 ml labai karštos kavos (aš viriau džezvoje)

50 g maskarponės sūrio

  • Šokoladą ištirpinkite.
  • Nuolat maišant pilkite karštą kavą.
  • Maskarponę išmaišykite mediniu šaukštu
  • Masę truputį pravėsinkite ir sumaišykite su maskarpone
  • Kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite į paruoštus lukštus


SVARBU!!!!

Šiuo atveju BŪTINA išvirti kiaušinių lukštus. Šiuo atveju jie neapdorojami termiškai kartu su kremu, tad būtina tai padaryti prieš.
Lukštus užpilkite karštu vandeniu ir virkite ne trumpiau nei 15 minučių.
Po to lukštus galima naudoti pagal poreikį  - patiekti smulkią užkandėlę, salotas.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Čia tiktų posakis :iš didelio rašto išėjo iš krašto...Nei estetiška, nei higieniška...Priešingai - tiesiog atstumia

Elžbieta rašė...

Kartais reikia nuklysti iš kelio. Kiek gi galima būti raštingai?

Anonime, gerų švenčių! :)

Vilma rašė...

smagumelis, nors ir praejo Velykos, praejo zeliniai marguciai, o as vel kaupiu kiausiniu lukstus ir butinai darysiu sita krema draugems( jos aikcios is pasitenkinimo)!!! ir dar keksiukus lukstuose, dar prisisodinau pipirnes lukstuose, paauga iki lapeliu, dzirks, nukerpu ir barstau ant patiekalu ir vel sodinu. man kiausinio lukstai kaip indeliai vieni is mieliausiu. nematau kas cia yra ne taip, juk lukstai sterelizuoti, matyt pries tai pasisakes(-iusi) nera virtuves ir ju priedu myletojas:))

Elžbieta rašė...

Vilma, ačiū labai :) Man kiaušinio lūkštas yra tiesiog galimybė šiek tiek pašėlti, o be to nelabai aklai sekti madą :D nes jei kiaušinio lūkštus aš priimu ir man smagu, tai pvz. modernius maisto patiekimus ant šluotų, kastuvų dar sunkiai įsivaizduoju...
Bet... pasaulis tuo ir geras, kad yra įvairių nuomonių, tik man juokingiausia ir atrodo infantiliškiausia kad neigiamos nuomonės paprastai reiškiamos anonimiškai.