2009 m. sausio 26 d., pirmadienis

Šokoladinis tortas "Anna"



Labai skanus, labai šokoladinis (nepaisant to, kad biskvite yra kakava, o ne šokoladas ;). Iškepiau jį savo dukrai gimtadienio proga. Ir pavadinau jos vardu. Prašymas buvo: "Šokoladinis-šokoladinis tortas". Turėjo būti triufelinis, bet grietinėlė kaitinant pavirto varške (nors galiojimas buvo dar 2 dienos :( ). Kadangi veiksmas vyko jau po vidurnakčio, teko daryti tai, apie ką rusai sako " я его слепила из того, что было". Lipdymo rezultatas sužavėjo visų pirmą solenizantę ir visus svečius.

Biskvitui:
6 kiaušiniai
200 ml cukraus
200 ml miltų
50 ml geros kokybės kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių

Kremui:
400 g šokolado
300 ml verdančio vandens
300 g maskarponės sūrio

Sirupui:
150 ml vandens
50 ml cukraus
keli lašai vanilės ekstrakto

šokolado papuošimui

Įkaitinti orkaitę iki 175 C. 24 - 26 cm skersmens formą iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su cukrumi, po vieną supilti trynius, išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir kakava, supilti į kiaušinių masę, permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą. Kepti apie 40 - 45 min. Biskvitą gerai ataušinti, perpjauti į tris dalis.

Išvirti sirupą iš nurodytų produktų.

Kremui ištirpinti šokoladą, išmaišyti jį su verdančiu vandeniu, truputį atvesinti ir sumaišyti su maskarpone.

Dalį kremo (apie 200 ml) palikti viršui ir šonams aptepti. Biskvito lakštus pašlakstyti sirupu, pertepti kremu. Viršutinio lakšto netepti. Palikti mažiausiai 3 valandoms šaldytuve sustingti. Likusį kremą išplakti ir juo aptepti šonus ir viršų. Puošti ištirpintu šokoladu.