2011 m. lapkričio 25 d., penktadienis

Prieskoninis keksas su šokoladinėmis bangomis


Taip tiesą pasakius, mane šiek tiek nervina  pavadinimas "šokoladinis", kai produktų sąraše jokio šokolado, o vien tik kakava. Šiaip jau geriau vadinti dalykus savo vardais, nes nei šokoladas blogas, nei kakava prastas dalykas, tiesiog jie skirtingi ir tiek. O dar man žiauriai nepatinka, kai karštuoju šokoladu vadina kakavą. Bet realiai žiūrint, gal tai ne mano reikalas.... Bet nuo šiol, kakavinis pas mane bus kakavinis, o šokoladinis - su šokoladu, o kiti kaip sau nori....

Tad šiame kekse šokolado tikrai pakanka.

200 g juodojo šokolado
200 g sviesto
1 šaukštas meduolių prieskonių (nugriebtas)
175g cukraus
3 kiaušiniai
1 šaukštelis maltos vanilės ankšties
225 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
druskos
100 g juodojo šokolado viršui pabarstyti

Forma 20x11 cm, iškloti kepimo popieriumi

200 g šokolado ištirpinti su 25 g sviesto.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinius ir sumaišyti kartu.
Birius produktus persijoti ir visus sumaišyti.
Kiaušinių-sviesto masę ir miltų mišinį sumaišyti, kol susijungs.
1/4 tešlos įdedame į formą, išlygint. Patepti dalimi šokolado, ant viršaus tešlą ir taip kartoti, kol bus 4 sluoksniai tešlos ir trys šokolado.
Ant viršaus užtarkuoti likusį šokoladą.
Kepti apie valandą 175 °C. Šiek tiek aušinti formoje, po to - ant grotelių.

Šaltinis: raspberries and cream


N.B. Nereikia būti gobšuoliams :))) šokolado tikrai nereikia daugiau, tvirtina šokoladoholikas su stažu.
N.B.I. Keksas skanesnis kitą dieną, tad geriau jį kepti iš vakaro :) jeigu, aišku, namuose nėra šokoladolunatizmo epidemijos...

Dieviška su šaltu-šaltu pienu.....