2011 m. lapkričio 1 d., antradienis

Sūrio pyragas. Vanilinis ir absoliučiai klasikinis


Ypatingos meilės sūrio pyragams nejaučiu, kas, tikriausiai, jaučiasi. Ko gero tai tik antras sūrio pyragas tinklaraštyje. Ir tai, pirmas buvo toks, ne visai tradicinis, o pelėsinis. Ir tame poste buvo pranašiški žodžiai.... Kaip žinia, gyvenimas eina vis dėlto kompanijoj, tai kartais reikia ką nors dėl tos kompanijos padaryti :)

Bet jokių Amerikų, jokių "išmyslų" :).

forma 22 cm skersmens

1 1/2 pakelio sausainių "Gaidelis"
70 g sviesto

800 g sūrio Philadelphia
100 g riebios grietinės
4 tryniai
1 šaukštas krakmolo
150 g miltelinio cukraus
1 vanilės ankštis

Orkaitę įkaitinti iki 170°C

Pagrindas:
  • Formos dugną iškloti kepimo popieriumi
  • Sausainius sutrupinti, sviestą ištirpinti ir viską gerai išmaišyti.
  • Sausainių masę sudėti į formą ir labai gerai prispausti.
  • Kepti 10-12 minučių. Ataušinti
Sūrio įdaras:
  • Sūrį sumaišyti su grietine ir tryniais (ne plakti, o maišyti)
  • Miltelinį cukrų persijoti kartu su krakmolu.
  • Vanilės ankštį išskobti ir sudėti į sūrio masę.
  • Labai lėtai maišant suberti krakmolą su cukrumi.
  • Sūrio masę sukrėsti ant pakepto pagrindo.
  • Orkaitę įkaitinti iki 190 °C.
  • Formą su pyragu apvynioti aliuminio folija ir įstatyti į kitą didesnę formą, pripildytą karšto vandens.
  • Kepti 45 minutes - viduriukas turi būti dar šiek tiek gyvas :)
  • Aušinti orkaitėje apie valandą, o po to šaldytuve.
N.B. Extremely kreminis, nors gal kiek per ilgai maišiau, nes liko oro burbuliukų :)

N.B.I... Labai jau gurmaniškai atrodo: sausainiai Gaidelis ir Philadelphia :D :D :D

12 komentarų:

Maisto Diletante rašė...

Ar būna sūrio Philadelphia pirkti didesniais kiekiais? Nes tie indukai kur po 100-150 g, tai labai brangiai gaunasi...

Elžbieta rašė...

Maisto Diletante, žinok, nemčiau. Tiesiog turėjau tos Philadelphio ir reikėjo ją utilizuoti. Bet jei neturėčiau, tai nekepčiau :)))) kitąvertus, jei prispirtų reikalas, kepčiau su Rama Bonjuir. Sanitexe yra dideli ipakavimai.

kristina rašė...

Ech... kaip skaniai atrodo...

Indrė rašė...

Atrodo pasakiškai - dėl sūrpyragių alpstu :)

Elžbieta rašė...

Kristina, o kodėl taip liūdnai? :)

Indrė, ačiū :) jis ir skanus buvo, turiu pripažinti :)

Vilma rašė...

Būtent toks, kokį labiausiai mėgstu. Noriu į tą kompaniją, kuriai kepi sūrpyragius. :D

Jūratė rašė...

Kaip krisčiau į tokį veidu! Na, ir išžiota burna, be abejo, kad ir skonio receptoriams kliūtų. :)))

Elžbieta rašė...

Vilma, gal ir bus progų :)
Jūratė... o kokie norai ))))) labai originalūs :D
Tati, ačiū labai už komplimentus, bet prašau nepykti, kad pašalinau komentarą. Dėl nuorodos. Visus komentarus su nuorodomis šalinu. O į Jūsų tinklaraštį galima patekti paprasčiausiai nuspaudus nuoroda Jūsų varde, nereikia nieko ir niekur rašyti :)

Justinai, matosi, kad norite bendradarbiauti :)))) mano kontaktai yra puslapio apačioje :)

Dalia, Septyni virtieniai rašė...

man irgi tas filadelfinis sūris nepadoriai brangiai atrodo, kur jau čia man bedarbei be manikiūro...
todėl gaminu sumalus varškę. Arba kartais prekybcentriuose atsiranda lenkiškos gatavai kreminės, sufasuotos po 1 kg - va tada tai ateina sūrpyragių dienos!
Tik nežinau, kiek mano pyragai nutolę nuo etaloninio skonio.

Elžbieta rašė...

Dalia, apie tą president varškę kalbi? Jei apie ją, tai aš irgi jos didelė mėgėja esu, o dar jai dažnai būna nuolaidos, tai iš viso :)
Dėl sūrio pyrago, tai manyčiau šiek tiek druskelės reiktų ir riebumo, bet šitai galima pareguliuoti grietinėle. Bet aš įsivaizduoju, kad tavo sūrio pyragai net jei ir kažkiek skyriasi, tai vis tiek žiauriai skanūs :) Čia labiau eina kalba apie konsistenciją - jei ji tavo pyraguose tokia kreminė-kreminė, kad nesijaučia jokio grūdelio - viskas OK. O šiaip tai siūlyčiau reikalui smarkiai prispyrus pirkti didesnį kiekį Ramos ir kepti su ja. Labai jau panašu :) o kaina ženkliai skyriasi

Gintarė rašė...

Norėjau paklausti, ar 190 temperatūra nėra per aukšta šiam pyragui

Anonimiškas rašė...

Philadelfija sūrio yra didesniais kiekiais Sanitexo bazėje ;)