Ypatingos meilės sūrio pyragams nejaučiu, kas, tikriausiai, jaučiasi. Ko gero tai tik antras sūrio pyragas tinklaraštyje. Ir tai, pirmas buvo toks, ne visai tradicinis, o pelėsinis. Ir tame poste buvo pranašiški žodžiai.... Kaip žinia, gyvenimas eina vis dėlto kompanijoj, tai kartais reikia ką nors dėl tos kompanijos padaryti :)
Bet jokių Amerikų, jokių "išmyslų" :).
forma 22 cm skersmens
1 1/2 pakelio sausainių "Gaidelis"
70 g sviesto
800 g sūrio Philadelphia
100 g riebios grietinės
4 tryniai
1 šaukštas krakmolo
150 g miltelinio cukraus
1 vanilės ankštis
Orkaitę įkaitinti iki 170°C
Pagrindas:
- Formos dugną iškloti kepimo popieriumi
- Sausainius sutrupinti, sviestą ištirpinti ir viską gerai išmaišyti.
- Sausainių masę sudėti į formą ir labai gerai prispausti.
- Kepti 10-12 minučių. Ataušinti
- Sūrį sumaišyti su grietine ir tryniais (ne plakti, o maišyti)
- Miltelinį cukrų persijoti kartu su krakmolu.
- Vanilės ankštį išskobti ir sudėti į sūrio masę.
- Labai lėtai maišant suberti krakmolą su cukrumi.
- Sūrio masę sukrėsti ant pakepto pagrindo.
- Orkaitę įkaitinti iki 190 °C.
- Formą su pyragu apvynioti aliuminio folija ir įstatyti į kitą didesnę formą, pripildytą karšto vandens.
- Kepti 45 minutes - viduriukas turi būti dar šiek tiek gyvas :)
- Aušinti orkaitėje apie valandą, o po to šaldytuve.
N.B.I... Labai jau gurmaniškai atrodo: sausainiai Gaidelis ir Philadelphia :D :D :D