Kažkodėl atrodo, kad seniai čia nebebuvo tortų, tad labai prašau - Šokoladinis tortas su duona ir cinamonu :) Tiesiog labai skanu :)
Biskvitui
12 kiaušinių
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė tarkuoto šokolado
1/2 stiklinės ruginės duonos džiūvėsėlių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Kremui ir glajui
500 g šokolado
600 g plakamosios grietinėlės
600 g plakamosios grietinėlės
100 g sviesto
1 šaukštas baltojo sirupo
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis cinamono
Sirupui
150 ml vandens
3 šaukštai cukraus
1 žvaigždanyžis
150 ml vandens
3 šaukštai cukraus
1 žvaigždanyžis
50 ml Irish Cream
Biskvitas:
- Trynius ištrinti su cukrumi, kol masė pasidarys šviesi ir sutirštės, suberti trintą šokoladą, persijotus duonos džiūvėsėlius ir cinamoną. Trumpai permaišyti.
- Baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į trynių ir šokolado masę. Atsargiai permaišyti, svarbu nesuspausti baltymų putų.
- Sukrėsti tešlą į dvi 20 cm skersmens formas ir kepti įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 40 minučių.
- Patikrinti mediniu iešmeliu ar biskvitai iškepę – jei ištrauktas iešmelis sausas – biskvitai iškepę. Ataušinti ant grotelių.
Kremas:
- Sumaišyti grietinėlę su baltuoju sirupu. Susmulkinti šokoladą.
- Šokoladą užpilti grietinėle, sudėti sviestą ir cinamoną, viską ištipinti nuolat maišant.
- Atidėti ~200 ml masės viršui ir šonams padengti - glajui
- Likusį mišinį atšaldyti šaldytuve, o po to išplakti.
Sirupas:
- Sirupui užvirinti vandenį su cukrumi, ataušinti, supilti likerį
Surinkimas:
- Biskvitus reikia kepti dieną prieš surenkant tortą.
- Dalį kremo atidėti torto išlyginimui. Biskvitus perpjauti pusiau, pašlakstyti sirupu ir pertepti kremu.
- Likusiu kremu išlyginti viršų ir šonus ir įdėti į šaldytuvą, kad kremas sustingtų.
- Glajų pašildyti, jei sustingęs.
- Torto viršų ir šonus padengti glajumi, išlyginti.
- Daug tepti į vieną arba kitą pusę negalima, nes glajus nebebus blizgus.
- Papuošti pagal pageidavimą.