2012 m. sausio 9 d., pirmadienis

Kepti obuoliai AKA* „suvožtiniai“ su riešutais ir džiovintomis spanguolėmis


Paprastutis ir greitas desertas. Net galintis suintriguoti. Tik šiuo atveju svarbu obuolių neperkepti, nes gali pavirsti koše. Košei galima palikti tą atvejį, kai obuolių daugiau nei įdaro :)

4 nedideli obuoliai
100 g įvairių riešutų
50 g džiovintų spanguolių
2-3 šaukštai skysto medaus
1 šaukštelis prieskonių meduoliams
1-2 šaukštai citrinų sulčių

•    Užmerkite spanguoles citrinų sultyse 15-20 minučių.
•    Susmulkinkite riešutus ir sumaišykite juos su spanguolėmis ir prieskoniais meduoliams.
•    Obuolius nulupkite, išimkite šerdį, supjaustykite riekelėmis
•    Obuolio riekelę patepkite medumi, užberkite riešutų ir spanguolių mišinio, uždenkite kita obuolio riekele.
•    Suvožtinius sudėkite ant skardos, užklotos kepimo popieriumi ir kepkite 15 minučių 170 °C.


Ji, 2011.12

*АKA - Also Known As

5 komentarai:

Indrė rašė...

Atrodo nuostabiai! Vis tik įdomi forma daro savo :)

margot rašė...

Elu , ale boski deser , ja trochę nie rozumieniem jak to mam ułożyć przed pieczeniem , napiszesz mi kochana?Bo che upiec :D

kristina rašė...

Pasiutimas, Elžbieta, kaip skaniai ir gerai atrodo!

Elžbieta rašė...

Indrė, ačiū :) žinok, ir gaminasi greičiau :)

Alu, to bardzo proste - plasterek jablka posmarowac miodem, na to mieszanke z suszonej zurawiny, orzechow i przyprawy do piernika i przykryc posmarowana miodem strona drugiego plasterka jablka. No i z gory tez posmarowac ) bardzo proste :) troche sie rozsypuje przy podaniu, no ale do czego sa widelczyki i lyzeczki deserowe? :)

Kristina, ačiū labai :) ir labai paprasta ir greita :)

margot rašė...

Elu*, a teraz wszystko jasne ,a ma prawo się rozsypywać i masz rację od tego są sztućce:)))