Visai pamiršau, kad sulyg Naujaisiais tinklaraštis įžengė į ketvirtuosius metus... Šioks-toks gimtadienis, ar ne? Ir nežinau, ką rašyti... Geriau tortu pavaišinsiu... virtualiai :) Jei Jūs jį pagaminsite ir Jums patiks - man bus tikrai žiauriai malonu :)
Šitas tortas labai panašus į Varškės sūrelį , gal su keliomis modifikacijomis. Patiks tiems, kas mėgsta šokolado ir saldžios varškės derinį - tokiems kaip aš :) Tikras sūrelis, "Nykštukas". Man asmeniškai labiausiai patinka būtent "Nykštukai', dėl minkšto glajaus, sūreliuose nemėgstu traškių šokoladinių apvalkaliukų.
Tortas gana didelis ir sunkus - apie 2,5 kg
Biskvitui:
120 ml pieno
90 g sviesto
150 g cukraus
6 kiausiniai
6 tryniai
120 g miltų
60 g kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Varškės kremui:
600 g švelniosios varškės (och, kaip man patinka President varškė....)*
400 ml plakamosios grietinėlės
120 - 150 g c. pudros
100 g tarkuoto šokolado
20 g želatinos + 100 ml vandens
1 graži, šviežia vanilės ankštis
Šokoladiniam pertepimui:
150 g juodojo šokolado (apie gerą kokybę aš nekartoju :)))
70 ml grietinėlės
40 g sviesto
1 šaukštas brendžio
500 g šaldytų vyšnių
100 g cukraus
Pieno želė pagal šį receptą, tik pusė kiekio
100-150 g šokolado juostai
Biskvitas:
- Biskvitą kepti iš vakaro. Įkaitinti orkaitę iki 180 C. 26 cm skersmens formą iškloti kepimo popieriumi. Ištirpinti sviestą piene. Kiaušinius, trynius ir cukrų išplakti iki šviesiai gelsvos spalvos tirštos masės.
- Miltus su kakava ir kepimo milteliais milteliais persijoti į kiaušinių masę.
- Porą šaukštų masės sumaišyti su pieno-sviesto mišiniu ir supilti atgal į bendrą masę. Atsargiai išmaišyti ir išpilti į paruoštą formą.
- Kepti apie 45 - 50 minučių, kol lengvai paspaudus pirštu lakštas pradės spyruokliuoti.
- Išimti, nuimti popierių ir ataušinti ant grotelių, suvynioti ir palikti nakčiai šaldytuve.
Kremas
- Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkinti ir ištirpinti.
- Varškę sumaišyti su c. pudra ir ištirpinta želatina. Kai varškė pradės stingti, išplakti grietinėlę su išskobta vanilės ankštimi ir atsargiai sumaišyti su varške, po to sumaišyti su tarkuotu šokoladu.
Vyšnių pertepimas
- Vyšnias užpilti cukrumi ir maždaug 100 ml vandens ir užvirinti. Nukaisti
Šokoladinis pertepimas
- Šokoladiniam pertepimui tiesiog viską ištirpinti kartu ir palikti, kad atauštų.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, šonus - popierine apykakle.
- Porą šaukštų kremo atidėti.
- Biskvitą supjaustyti į tris dalis, apatinę sudėti į formą, paskleisti vyšnių įdaro**, įdėti šiek tiek kremo užtepti šokoladinio pertepimo, uždengti kremo dalimi. Ant viršaus uždėti biskvitą ir pakartoti. Uždengti likusiu biskvito lakštu.
- Viršų patepti likusiu kremu, užpilti pieno želė ir palikti, kad sustingtų - mažiausiai 4-6 valandoms, o geriausiai nakčiai.
- Puošti pagal pageidavimą, šonus apjuosti šokoladine juosta, o galima ir patrupiniuoti.
Kaip pagaminti šokoladinę juostą tortui apjuosti parašyta čia
*Ne reklamos vardan, o patogumo....
** Šiame torte nėra sirupo sudrėkinimui. Man užteko vyšnių "nuoviro". Bet jei jaučiate, kad vyšnių sulčių susidarė mažai, išėmę vyšnias, įpilkite į jį šiek tiek vandens :)