2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Lapinių kopūstų traškučiai


Arba kitaip tariant čipsai. Lapiniai kopūstai (angl. kale) labai geras augalėlis, nerealiai sveikas ir vertingas, tik visai pas mus nepopuliarus. Netyčia man pakliuvo į rankas ir aš labai uoliai ieškojau, ką su juo daryti. Būtina, neskaitant kitų, sąlyga buvo - kad kuo mažai laiko užimtų gaminimas. Štai  čia thefoodaddicts.com radau tai, ko ieškojau. Visai be pastangų ir labai smagūs kopūstai gaunasi. Nežinau, kiek jų įmanoma sutraškėti vienų - čia individualūs pajėgumai, bet salotoms puikiai tinka. Ir vietoje sūdytų riešutų prie alaus, ir šiaip toks įdomus kąsnelis.

Lapinių kopūstų (naudojau žalius ir violetinius)
Aliejaus
Česnakų
Baltojo vyno
Auksaspalvio sirupo
Druskos
Pipirų
  • Kopūstus labai kruopščiai išplauti, nusausinti.
  • Išpjauti (o geriausiai iškirpti žirklėmis) gyslas. Pagrindinę - būtinai, o šonines pagal galimybes
  • Lapus suberti ant kepimo popieriumi užklotos skardos
  • Pašlakstyti aliejumi, vynu, lašeliu auksaspalvio sirupo, pabarstyti druska, pipirais
  • Kepti 180°C 5-7 minutes.
  • Traškėti :)
Nepastebėjau jokio skonio skirtumo tarp violetinių ir žalių kopūstų. Vaizdelio prasme violetiniai pralaimi, nes neišsaugo savo spalvos, tampa tamsiarudžiais. Šiek tiek paruduoja ir žalių kopūstų lapelių krašteliai, bet šiuo atveju reikia stebėti kepimą. Kepant sumažėja apimtis.