Ar jūs įsivaizduojate, kad jau baigiasi pirmas 2013 metų (nedrįstu rašyti, kad naujųjų) mėnuo? Nežinau, kaip jūs, bet aš tai neatsistebiu... :) Nežinau, kiek ilgai tęsis tinklaraščio gyvavimo periodas šį kartą, bet yra tam tikrų dalykų apie kuriuos norėčiau parašyti.
Įdėmiai stebintys kulinarinius tinklaraščius pastebėjo Tailando virtuvės flešmobą, kurio "sumanytoja" tapo
Santa Maria. Taigi apie Tailando virtuvę. Pietryčių Azijos virtuvė niekad nebuvo mano favorite. Bet atsisakyti Santa Marios pasiūlymo nenorėjau, juolab redaguodama Pasaulio skonių serijos knygas vis stabtelėdavau ties tajų patiekalų receptais ir vis norėjau pabandyti, tik niekaip neprisiruošdavau.
Tad jūsų dėmesiui siūlau kokosų ir žuvies karį
400 g menkės filė be odos
3 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
druska
1 šaukštelis trinto imbierų šakniastiebio
2 skilteles česnakų
2 nedideli svogūnai
1 citrinžolė
2 šaukštai aliejaus
aitriųjų paprikų pagal skonį
1 šaukštas
žaliosios kario pastos
1 šauktelis rudojo cukraus
žiupsnelis tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės
150 ml daržovių sultinio
200 ml
kokosų pieno
Kalendrų lapelių pabarstyti
- Filė supjaustykite stambiais kubeliais, pašlakstykite citrinų sultimis (1 šaukštas), pabsūdykite ir įdėkite į šaldytuvą
- Svogūnus smulkiai supjaustykite (taip pat galite sutrinti į košelę), taip pat susmulkinkite česnakus ir sumaigykite mėsos muštuku citrinžolę.
- Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite svogūnus, ęesnakus ir citrinžoles kelias minutes. Įmaišykite kario pastą, įberkite aitriųjų paprikų ir cukrų, supilkite likusias citrinų sultis. Įdėkite žuvies gabaliukus ir trumpai apkepkite.
- Supilkite sultinį, kokosų pieną, įberkite žaliųjų citrinų žievelių, jei reikia druskos ir troškinkite ant mažos ugnies 10 minučių. Labai smarkiai nemaišykite, kad nesutrinti žuvies.
- Pabarstykite kalendrų lapeliais. Deja, aš neturėjau, o žalio taškelio labai reikėjo :) Lai nepyksta puristai, bet uždėjau petražolę :)
Labai paprasta, kvapnu ir greitai
Receptas iš Pasaulio skoniai, Paprasti žuvų patiekalai