2009 m. sausio 31 d., šeštadienis

Vytinta kiaulienos nugarinė


Pažinote? Aha, čia ji, ta pati - "palendvica". Labai mėgstu. O parodykite, kas nemėgsta :) nedaug tokių bus. Mano mamytė mokėjo daryti neįtikėtino skonio "palendvicas", prisimenu tuos laikus, kai virtuvėje kabojo visą eilė suvyniotų nugarinių, dešrų ritės. Kažkaip pamiršau, kad galima daryti tokią skanią mėsą, bet kai vis dažniau parduotuvėje paskaičius etiketę padėdavau dešros arba "rukytos" - vytintos mėsos gabalą į lentyną, nutariau, kad geriau darysiu pati. Ką sėkmingai ir praktikuoju.

1,2 - 1,5 kg kiaulienos nugarinės be kaulo ir su minimaliu lašinių kiekiu
2 šaukštai druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai tarkuotų česnakų

Visus prieskonius sumaišyti ir mišiniu įtrinti mėsą. Laikyti šaldytuve 5 - 6 dienas, kartą į dieną apverčiant. Po to mėsą išimti, gerai nusausinti popieriniais rankšluosčiais, įvynioti į marlę ir pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje (turiu vietelę virtuvėje :) ) Džiovinti 7 - 9 dienas. Taip pat džiovinti mėsą galima ir šaldytuve: įvynioti mėsą į lininę servetėlę ir tiesiog padėti šaldytuve. laikas nuo laiko keisti servetėles.