2017 m. spalio 15 d., sekmadienis

Šokoladinis keksas su slyvomis



Šokoladinis keksas su slyvomis
Labai daug šokolado, labai daug skonio. Tikra šokoladinė palaima. Receptas iš Verdu ir kepu 2017 m. vasario mėn. numerio, keksinės temos.








150 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
25 g tamsios kakavos
1 šaukšto auksaspalvio sirupo
130 g cukraus
Žiupsnelis druskos
180 g juodojo šokolado
100 g sviesto
3 kiaušinių
4–5 slyvų

1.      Sumaišykite ir persijokite miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Ištirpinkite sviestą su auksaspalviu sirupu ir 50 g šokolado nustatę labai mažą kaitrą. Likusį šokoladą susmulkinkite.
2.      Į miltų mišinį supilkite lengvai paplaktus kiaušinius su cukrumi, ištirpintą sviestą su šokoladu ir viską lengvai sumaišykite.
3.      Galiausiai suberkite smulkintą šokoladą ir tešlą supilkite į keksinę pailgą formą (10 x 24 cm).
4.      Slyvas supjaustykite plonomis riekelėmis ir „sustatykite“ į tešlą.  

 
 Slyvas turėjau tokias, kur į delną dvi tilpo :) 

5.      Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Išimkite, aušinkite formoje, o po to išimkite iš formos.