Pikantiškiems lavašo traškučiams:
- lavašas
- majonezas
- įvairūs pabarstukai: baltieji ir juodieji sezamai, juodgrūdė, saulėgrąžos, druska, aitriosios paprikos, smulkinti riešutai, etc.
Viskas labai paprasta: orkaitė įkaitinama iki 220°C, skarda užtiesiama kepimo popieriumi. Lavašo lakštas plonai patepamas majonezu ir užbarstomas kuo dušė geidžia. Lavašas sukarpomas žirklėmis įvairios formos gabaliukais. Kepama. O po to tik spėjama traškėti :)
Saldiems lavašo traškučiams:
- lavašas
- majonezas
- įvairūs pabarstukai: cukrus, cinamonas, aguonos, smulkinti riešutai, etc.
Eiga lygiai ta pati. Tik nereikia išsigąsti tepti majonezu :) kažkaip pabarstukai prilipti gi turi? Su vandeniu vis dėl to lavašas ne toks traškus būna :) bet čia jau kas kaip pageidauja.
Lavašą geriausiai kirpti žirklėmis :)