2011 m. gegužės 20 d., penktadienis

Riešutiniai keksiukai su kriaušėmis ir griliažu


Atrodo, pagavau virusą. Nežinau, iš kur jis pasirodė, bet užsikrėčiau keksiukųmanija. Įdomu, ar ilgam? Tik laikas parodys. Taigi, nuostabūs, minkštučiai, kvapnūs keksiukai.

Sausas mišinys
300 ml miltų
150 ml maltų riešutų (pas mane - lazdynų)
150 ml cukraus
2 kupini šaukšteliai kepimo miltelių
1/2 šaukštelio cinamono
žiupsnelis druskos

"Šlapias" mišinys
250 ml rūgpienio
100 ml aliejaus
1 kiaušinis

2 kriaušės

migdolų plokštelių
miltelinio cukraus
truputį skysto medaus

Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Paruošti formeles keksiukams (~16 vnt)

Kriaušes nulupti, supjaustyti kubeliais. Sausą mišinį sumaišyti šluotele, atskirai sumaišyti visus "šlapius" produktus, o po to viską kartu. Pabaigoje sudėti kriaušes, lengvai permaišyti ir sukrėsti tešlą į formeles. Kepti ~25 minutes.

Griliažui migdolų plokšteles pakepinti storo dugno keptuvėje kartu su milteliniu cukrumi. Labai atidžiai stebėti ir nuolat maišyti. Kaip cukrus ištirps, o migdolai gražiai apskrus, suberti viską ant kepimo popieriaus ir ataušinti. Šį grilijažo gaminimo būdą parodė šefas D.Dobrovolskas "Švyturio" alaus degustacijos metu. Galiu pasakyti tik - superinis griliažas!

Prieš barstant keksiukus griliažu, jų viršų patepti trupučiu medaus.