Plikyti pyragaičiai once more. Tikrai ne paskutinį...
Šį kartą - eklerai - pailgi plikyti pyragaičiai su kremu chantilly, o tiksliau - tiesiog su plakta grietinėle su kava. Man labai patinka kavos, grietinėlės ir šokolado derinys, tad jis kuo puikiausiai atsispindėjo šiuose pyragaičiuose.
250 ml vandens
120 g sviesto
1 kavos šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
250 ml miltų
5-6 kiaušiniai
Kremas chantilly
400 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštas kavos pupelių
50 ml brendžio
2 šaukštai miltelinio cukraus
šaukštas maltos kavos pabarstymui
Glajus
200 g šokolado
70 g sviesto
100 ml pieno
50 ml brendžio
- Vandenį, druską, cukrų užvirinti su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberti miltus ir intensyviai išmaišyti.
- Truputį paaušinti ir po vieną mušti kiaušinius, nuolat maišant. Stebėti tešlos konsistenciją, neįmušti kiaušinių daugiau, nei reikia. Tešla turi būti glotni, blizganti, minkšta, bet laikanti formą.
- Maišyti geriau mediniu šaukštu arba maišytuvu lėtais apsisukimais, svarbu neplakti. Tešlą spausti per konditerinį maišelį.
- Kepti 200 °C temperatūroje, po to kai susidaro plutelė, temperatūra mažinama ir baigiama kepti 170 – 180 C temperatūroje. Pyragaičius ataušinti ant grotelių.
- Kavos pupeles sugrūsti grūstuvėje, suberti į grietinėlę, supilti brendį ir palikti nakčiai.
- Perkošti
- Persijoti miltelinį cukrų ir suberti jį į grietinėlę.
- Išplakti. Na ir čia svarbu nepersistengti, nes gali gautis sviestas. Grietinėlė turi būti glotni
- Glajui ištirpinti šokoladą su pienu ir sviestu, labai gerai išmaišyti, supilti brendį ir dar kartelį pamaišyti.
- Ataušusius pyragaičius perpjauti ir įdėti kremo, pabarstyti kava.
- Nupjautas pyragaičių viršūnėles aplieti glajumi, uždėti ant pyragaičių
Voilà!