2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

Eklerai su kavos kremu Chantilly


Plikyti pyragaičiai once more. Tikrai ne paskutinį...
Šį kartą - eklerai - pailgi plikyti pyragaičiai su kremu chantilly, o tiksliau - tiesiog su plakta grietinėle su kava. Man labai patinka kavos, grietinėlės ir šokolado derinys, tad jis kuo puikiausiai atsispindėjo šiuose pyragaičiuose.

250 ml vandens
120 g sviesto
1 kavos šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
250 ml miltų
5-6 kiaušiniai

Kremas chantilly

400  ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštas kavos pupelių
50 ml brendžio
2 šaukštai miltelinio cukraus
šaukštas maltos kavos pabarstymui

Glajus
200 g šokolado
70 g sviesto
100 ml pieno
50 ml brendžio

  • Vandenį,  druską, cukrų užvirinti su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberti miltus ir intensyviai išmaišyti. 
  • Truputį paaušinti ir po vieną mušti kiaušinius, nuolat maišant.  Stebėti tešlos konsistenciją, neįmušti kiaušinių daugiau, nei reikia. Tešla turi būti glotni, blizganti, minkšta, bet laikanti formą.
  • Maišyti geriau mediniu šaukštu arba maišytuvu lėtais apsisukimais, svarbu neplakti. Tešlą spausti per konditerinį maišelį. 
  • Kepti 200 °C temperatūroje, po to kai susidaro plutelė, temperatūra mažinama ir baigiama kepti 170 – 180 C temperatūroje. Pyragaičius ataušinti ant grotelių. 
Kremą ruošti iš vakaro.
  • Kavos pupeles sugrūsti grūstuvėje, suberti į grietinėlę, supilti brendį ir palikti nakčiai. 
  • Perkošti
  • Persijoti miltelinį cukrų ir suberti jį į grietinėlę.
  • Išplakti. Na ir čia svarbu nepersistengti, nes gali gautis sviestas. Grietinėlė turi būti glotni

    • Glajui ištirpinti šokoladą su pienu ir sviestu, labai gerai išmaišyti, supilti brendį ir dar kartelį pamaišyti.

      • Ataušusius pyragaičius perpjauti ir įdėti kremo, pabarstyti kava. 
      • Nupjautas pyragaičių viršūnėles aplieti glajumi, uždėti ant pyragaičių

      Voilà!

        10 komentarų:

        Jurate rašė...

        Ojojojoi... nualpimas, kaip jau noriu...

        Elžbieta rašė...

        Jūratė, :D ir aš noriu... bet jau nebėra... vakar maniškiai viską patvarkė. Reikės kartoti :)

        Indrė rašė...

        Kaip visad nuostabiai atrodo. Aš antradienį planuoju eklerus, nes jau be galo pasiilgau...

        Sypseniki rašė...

        Wau kaip skaniai atrodo :))) mmmmmm..... as eklerus vadinu saldziaja nuodeme... mmmm... reiks pries valentina pasigaminti :) aciu uz receptuka :)

        Citrina ir bulvė rašė...

        Nuostabieji eklerai! Mes irgi neseniai gaminom ir tuoj paskelbsim :) Taviškiai atrodo fantastiškai!

        maskyte rašė...

        Nemeluosiu... uzsukau pries minute cia pirma ir toli grazu ne paskutini karta... nemeluosiu... ussiziojau taip, kad zandikaulis iki stalo nutyso.. nuostabu!!!

        Elžbieta rašė...

        Indrė, ir kaip eklerai? :)

        Šypseniki - ačiū labai :) o gaminti reikia būtinai :)

        Citrina ir bulvė - čia kaip sako nuo mūsų stalo - jūsų stalui ))) nuo mūsų eklerų - jūsų eklerams :) Jie irgi atrodo puikiai :)

        Maskyte :) labai gerai, jei ne paskutinį :)

        Ruta rašė...

        Kepiau pagal šį receptą, seniai koks kepinys mane buvo taip pradžiuginęs, kažkodėl įsivaizdavau, kad plikyta tešla - kažkas sudėtingo, o pasirodė paprasta, greita ir malonu. Įdariau plikytu kremu, kurį verdu pagal vienam itališkam bloge užmatytą receptą, pagal kurį panaudojamas visas kiaušinis, nelieka baltymų (200 ml grietinėlės, 300 ml pieno, 2 kiaušiniai, 150 g cukraus, 40 g krakmolo). D I E V I Š K A, radau tobulą (man) desertą. AČIŪ

        Indrė rašė...

        Geri, tik varna palikau per dieną neuždengtus, tai neįdaryti pavirto džiūvėsiais...

        Elžbieta rašė...

        Rūta, puiku, kad pavyko rasti tobulą receptą. Man šitas tešlos receptas irgi yra tobulas. Bet pabandysiu ir kremą su grietinėle prie progos. Ačiū labai :)

        Indrė, agha... kartais pasitaiko. Gaila :)