2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

Eklerai su kavos kremu Chantilly


Plikyti pyragaičiai once more. Tikrai ne paskutinį...
Šį kartą - eklerai - pailgi plikyti pyragaičiai su kremu chantilly, o tiksliau - tiesiog su plakta grietinėle su kava. Man labai patinka kavos, grietinėlės ir šokolado derinys, tad jis kuo puikiausiai atsispindėjo šiuose pyragaičiuose.

250 ml vandens
120 g sviesto
1 kavos šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
250 ml miltų
5-6 kiaušiniai

Kremas chantilly

400  ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštas kavos pupelių
50 ml brendžio
2 šaukštai miltelinio cukraus
šaukštas maltos kavos pabarstymui

Glajus
200 g šokolado
70 g sviesto
100 ml pieno
50 ml brendžio

  • Vandenį,  druską, cukrų užvirinti su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberti miltus ir intensyviai išmaišyti. 
  • Truputį paaušinti ir po vieną mušti kiaušinius, nuolat maišant.  Stebėti tešlos konsistenciją, neįmušti kiaušinių daugiau, nei reikia. Tešla turi būti glotni, blizganti, minkšta, bet laikanti formą.
  • Maišyti geriau mediniu šaukštu arba maišytuvu lėtais apsisukimais, svarbu neplakti. Tešlą spausti per konditerinį maišelį. 
  • Kepti 200 °C temperatūroje, po to kai susidaro plutelė, temperatūra mažinama ir baigiama kepti 170 – 180 C temperatūroje. Pyragaičius ataušinti ant grotelių. 
Kremą ruošti iš vakaro.
  • Kavos pupeles sugrūsti grūstuvėje, suberti į grietinėlę, supilti brendį ir palikti nakčiai. 
  • Perkošti
  • Persijoti miltelinį cukrų ir suberti jį į grietinėlę.
  • Išplakti. Na ir čia svarbu nepersistengti, nes gali gautis sviestas. Grietinėlė turi būti glotni

    • Glajui ištirpinti šokoladą su pienu ir sviestu, labai gerai išmaišyti, supilti brendį ir dar kartelį pamaišyti.

      • Ataušusius pyragaičius perpjauti ir įdėti kremo, pabarstyti kava. 
      • Nupjautas pyragaičių viršūnėles aplieti glajumi, uždėti ant pyragaičių

      Voilà!