2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Šokoladinis tortas Triufelis II


Tęsiasi žvaigždėtoji serija su fejerwerkais. Labai jau man tos žvaigždutės patinka :) Panašus tortas į esamą tinklaraštyje Triufelį.
Šitas tortas svėrė daugiau 3 kg, skersmuo 28 cm.


Biskvitas:
12 kiaušinių
210 g cukraus
120 g  miltų (405)
30 g geros, tamsios kakavos
45 g krakmolo

Sirupas ir spanguolės
150 g džiovintų spanguolių
100 ml brendžio
300 ml vandens

Šokoladinis kremas:
700 g šokolado
1 l plakamosios grietinėlės
1 vanilės ankštis
150 g sviesto
100 ml brendžio

Šokoladinis glajus
250 g šokolado
75 g sviesto
150 ml grietinėlės
50 ml brendžio

  • Spanguolės užpilti brendžiu kelioms valandoms, geriausiai nakčiai. Po to spanguoles išimti, likusį bendį sumaišyti su vandeniu

Biskvitui:
  • Įkaitinti orkaitę iki 200 °C
  • Persijoti miltus kartu su kakava ir krakmolu
  • Atskirti trynius nuo baltymų
  • Atskirai išplakti baltymus su puse cukraus kiekio, atskirai - trynius su cukrumi
  • Miltų mišinį suberti į trynius, įdėti dalį baltymų ir labai atsargiai išmaišyti. Po to dar per du kartus sudėti likusius baltymus. 
  • Tešlą sukrėsti ant kepimo popieriaus ir išlyginti maždaug 1 cm arba plonesnį lakštą, 28 cm skersmens.
  • Kepti 6-8 minutes, išimti ir aušinti ant grotelių
SVARBU: Iš šio kiekio man gavosi  12 lakštų, tešlą maišiau per tris kartus, kad nesusmegtų biskvitas.

Šokoladinis kremas:
  • Grietinėlę pakaitinti iki užvirimo su perpjauta ir išskobta vanilės ankštimi. Grietinėlė neturi užvirti, o tik susidaryti smulkūs burbuliukai. Palaikyti ant ugnies kokias 5 minutes, bet neužvirti. 
  • Šokoladą sulaužyti mažais gabaliukais ir užpilti grietinėle (per sietelį, kad nepatektų ankštis :)
  • Palaikyti minutę ir po to išmaišyti. Kol masė yra šilta įdėti sviestą ir irgi sumaišyti. Pabaigoje supilti brendį
  • Masę laikyti šaltai, kol gerai atauš. (laikiau valandą balkone .... prie -20... arba daugiau ....)))
  • Dalį kremo atidėti viršui ir šonams. Likusią dalį išplakti, bet neperplakti.
Šokoladinis glajus:
  • Viską ištirpinti kartu. Labai gerai išmaišyti. Ataušinti.

 Torto surinkimas:
  • Kiekvieną lakštą sudrėkinti sirupu, saikingai patepti kremu.
  • Lakštus sudėti vieną ant kito, ant kai kurių užberti spanguolių.
  • Tortą iš viršaus lengvai paslėgti. 
  • Laikyti šaldytuve per naktį
  • Kremo dalį atidėtą viršui ir šonams išplakti. 
  • Šonus ir viršų išlyginti kremu, padengti glajumi. Puošti pagal pageidavimą :)


12 komentarų:

margot rašė...

Elu!!!! Następny tort co dech zapiera w piersi!

Vilma rašė...

Koks puikus torto papuošimas!!!!! Iš ko jis?

Segebutė rašė...

Tokios goržybės! galiu tik padūsauti ir seiles pavarvinti... Šaunuolė, tu esi tikra tortų menininkė, ir viskas natūralu. Esu sužavėta, kaip visad.

Elžbieta rašė...

Alu, dziękuję :)

Vilma, ačiū labai :) iš plikytos tešlos :)

Segebutė, ačiū labai :) Man irgi patinka, kai viskas natūralu... matyt dar nuo tų laikų, kai cukrinę masę lapams "zielionke" dažydavome...

Gitana rašė...

Labai grazus visi jusu tortai:)Ir skanus jauciu.Vis nesiryztu isbandyti,nes man atrodo,kad labai sunku.O tos zvaigzdutes ant ko laikosi?Ir tai jau iskepus ismeigiama i zvaigzdes?

Vilma rašė...

Čia vadinasi - nužudyk mane švelniai... :)

Ligita rašė...

Žvaigždės- fantastištkos! Net tortą norisi pamėginti, kad žvaigždes būtų kur kabinti :))

Komarka rašė...

Elu, i tort i jego dekoracja przepiękne! Bombowe te gwiazdki :)

Elžbieta rašė...

Gitana, kas nerizikuoja - negeria šampano ) manau, reikia bandyti :)
Žvaigždutės ant vielos :)

Vilma... agha... žvaigždiškai :D

Ligita, tortą galima bandyti ir be žvaigdžių - jis tikrai to vertas :)

Komarko, witam serdecznie :) i dziękuję za komplementy :) Wlasnie wczoraj uslyszalam, ze i na smak byl niesamowity :)

Gita rašė...

Atrodo viska atidziai skaiciau , bet taip ir nesupratau ,kaip tas zvaigzdes daryti :-(((..o norisi labai pabadyti

Eglaite rašė...

O biskvitui nereikia kepimo miltelių? Dėkoju už atsakymą.

Elžbieta rašė...

Eglaitė, tikram biskvitui nereikia kepimo miltelių arba kitų puriklių, bet kartais, pvz. kokiai atskingai progai galima apsidraudimui įberti. Siūlyčiau pabandyti nors mažą biskvituką iškepti be kepimo miltelių :)