Prieš kokias dvi savaitės Jurga paklausė, ar kas nors užsiima daiginimu. Ne, ne tokių daigų, kurie dygsta ant palangių jogurtų indeliuose, auginant būsimuosius sodo ir daržo gyventojus. O tinkamus maistui. Daiginu jau senokai, o kaip tik prieš pat Jurgai klausiant baigiau rengti medžiagą apie daigus žurnalui Ji. Tikiuosi, besidomintys daigais galės rasti sau naudingos informacijos rytdienos žurnale :)
Paskutiniu metu labai pamėgome daigintus avinžirnius. Nekalbant apie visus kitus privalumus, man jie patinka dar ir todėl, kad daigintų avinžirnių nereikia virti nežinia kiek laiko. Pakanka arba apvirti 12-15 minučių garuose arba trumpai apkepti. Daigintus avinžirnius galima vartoti lygiai taip pat, kaip ir nedaigintus. Ypač gardūs yra įvairūs trintiniai (humuso atmainos), salotos.
1 stiklinė daigintų avinžirnių (pas mane - daiginti 4 dienas, o po to laikomi šaldytuve)
1/2 raudonojo svogūno
1 raudonoji paprika
2-3 šaukštai aliejaus
1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų
1 šaukštelis pomidorų miltelių arba tiek pat pomidorų pastos
1/2 šaukštelio raudonėlių
1/2 didelės citrinos sulčių
1 česnakų skiltelė (jei nedidelė)
žiupsnis rudojo cukraus
sauja petražolių
mažųjų špinatų lapelių
- Svogūną smulkiai supjaustytir pertrinti su žiupsniu cukraus.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti avinžirnius ir svogūnus ir kepinti vidutinėje kaitroje, kol gražiai apskrus - 5-6 minutes.
- Suberti paprikas, raudonėlius, pomidorų miltelius arba sudėti pomidorų pastą, trumpai pakepti.
- Sudėti kubeliais supjaustytą papriką ir kepti dar 2-3 minutes.
- Pabaigoje supilti citrinos sultis, įberti druskos, įdėti smulkintą česnakų skiltelę ir kapotų petražolių. Viską išmaišyti.
- Šiek tiek pravėsinti ir patiekti su špinatų lapeliais. Arba be jų :)
Čia ne avinžirniai :) Nuo pat ryto grožėjausi pro langą tokiu vaizdeliu :) Buvo jų ir daugiau, bet kadangi medis aukštesnis už pastatą, tai sniegenos, sėdinčios ant viršutinių šakų matėsi nelabai gerai, o šitų lašišiniai pilvukai švietė iš tolo :)