2009 m. birželio 14 d., sekmadienis
Baklažanų, pomidorų ir bulvių troškinys
Žiauriai nefotogeniškas... žiauriai. Su troškiniais taip dažnai būna. Bet ką padarysi, toks jaukus, skanus ir paprastas patiekalas, kad negaliu nepasidalinti.
Taigi, šiam stebuklui reikia:
1 vid. dydžio baklažano
2-3 pomidorų (arba maža skardinė pomidorų savo sultyse)
2-3 bulvių
kelių česnako skiltelių (pagal skonį)
aliejaus, druskos, baziliko
vandens (arba sultinio)
Storasieniame puode įkaitinti aliejų ir kelias sekundes apkepinti sutraiškytas česnako skilteles. Bulves stambiai supjaustyti, sumažinti ugnį ir įmesti jas į puodą. Pakepinti 5 - 7 minutes. Baklažaną supjaustyti storais žiedais, šiuos į keturias dalis. Sumesti į puodą ir kepinti dar 5 - 7 minutes. Tik nepamirškite pamaišyti. Pomidorus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumesti į puodą ir patroškinti viską kartu. Pasūdyti, įberti džiovinto baziliko. Troškinti kol daržovės sumikštės. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. Paprasta ir greita :)