Vienas labiausiai rūpimų klausimų - yra kaip greitai be ypatingų pastangų pagaminti kasdienius pietus. Dažnai man atrodo, kad atsakymas į šį klausimą man rūpi daugiau, nei globalinis gyvenimo prasmės ieškojimas. Štai taip. Bet toks yra gyvenimas. Lažinuosi, kad yra ir kitų tokių žmonių ;)
Tai šis receptas kaip tik mums. Receptas gimė iš to, kas buvo šaldytuve ir virtuvėje ir noro neužsiimti rytojaus dieną pietumis. O recepto pagrindu tapo daugybė rytietiškų patiekalų: basma, šurpa, dum-(dim-, dom-) lama, darsovi (kažkaip artimai skamba, ar ne? :), o tiksliau - populiarus Rytuose mėsos troškinys-sriuba su daržovėmis.
Prigaminau visą didžiulį puodą :)
~ 1 kg avienos (pageidautina su kauliukais-šonkauliukais)
3 vid. dydžio svogūnai
2 vid. dydžio morkos
2 baklažanai
2 paprikos
1 didelė skardinė pomidorų savo sultyse (800 g)
~ 1 kg bulvių
kopūstų lapų uždengti
gera sauja smulkintų petražolių
gera sauja smulkintų violetinių bazilikų
10-12 česnakų skiltelių
1 šaukštelis šviežiai grūstų kuminų
1 nubrauktas šaukštelis (šiek tiek mažiau, nei kuminų) šviežiai grūstų kalendrų sėklų
maltų aitriųjų paprikų pagal skonį
druskos
- Svogūnus nulupti, supjaustyti pusžiedžiais
- Morkas nulupti, supjaustyti riekelėmis
- Pomidorus atidaryti, šiek tiek pasmulkinti
- Baklažanus nuvalyti dryžuotai - juostelėmis, supjaustyti riekelėmis
- Paprikas supjaustyti skiltelėmis
- Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais
- Bulves nulupti ir supjaustyti ketvirtadaliais
- Sluoksniais viską dėtį į storasienį puodą:
- mėsa ir česnakus (pabarstyti prieskoniais ir druska)
- svogūnai
- morkos
- pomidorai (pabarstyti prieskoniais, dalimi žalumynų)
- baklažanai
- paprikos
- viską labai gražiai pabarstyti prieskoniais ir žalumynais
- bulves (pasūdyti)
- dosniai uždengti kopūstų lapais
- Įpilti dar apie 1 l vandens, uždengti dangčiu, užvirinti ir sumažinti ugnį iki minimumo.
- Pamiršti 2 valandoms... nors kąžin, ar išeis - kvepia..... mmm :)