2009 m. sausio 21 d., trečiadienis

Jautienos ir vynuogių salotos


Labai skanios ir gaivios salotos iš žurnalo "Школа Гастронома". Sužavėjo mane neįprastu ir nesudėtingu produktų deriniu. Nors žurnale buvo, mano manymu, netikslumų, bet truputį perdarius receptą, salotos patiko visiems ragavusiems.

500 g jautienos filė
2 šaukštai aliejaus kepimui
po 150 g juodųjų ir žaliųjų vynuogių
150 g salotų lapų

Padažui:
1 aitrioji paprika, supjaustyta gabaliukais
3 česnako skiltelės
3 šaukštai smulkintų petražolių
2,5 cm nuvalytos imbiero šaknies
2 šaukšteliai rudojo cukraus
1 šaukšto citrinų sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos

Jautieną apkepti po 5 minutes iš kiekvienos pusės, supjaustyti plonomis juostelėmis. Vynuoges supjaustyti pusiau, išimti sėklas (cha-cha-cha :) bat ne tiek daug darbo pasirodo :) ) Salotų lapus suplėšyti. Salotomis iškloti patiekimo indą, ant viršaus sudėlioti vynuoges ir mėsos gabaliukus. Padažui skirtus produktus visus kartu sumaišyti smulkintuve. Salotas pašlakstyti padažu ir leisti pastovėti 10 - 15 minučių.