
Receptą radau senokai kažkur interneto platybėse, dėja, neprisimenu, kur, bet autoriui nuoširdžiai dėkoju :)
Miltinis mišinys:
3,5 st. miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštelis maistinės sodos
1/2 šaukštelio druskos
4 šaukšteliai malto cinamono
1/2 šaukštelio grūstų gvazdikėlių
1/2 šaukštelio grūstų kvepiančiųjų pipirų
1/8 šaukštelio tarkuoto muškatinio riešuto
1 st. aliejaus
1 st. skysto medaus
1 st. cukraus
3 dideli kiaušiniai
1 st. stiprios kavos
1 st. apelsinų tyrės*
1/2 st. romo
Glajus
2/3 st. cukraus pudros
1 šaukštas apelsinų sulčių
1 šaukštas romo
Sumaišyti visus produktus miltiniam mišiniui dideliame dubenyje. Per vidurį padaryti duobutę ir supilti likusius produktus, išskyrus produktus glajui. Gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formeles, pateptas riebalais arba išklotomis specialiomis popierinėmis formelėmis, ir kepti apie valandą 170 C. Iš šio tešlos kiekio išeina dvi stačiakampės keksinės formos (10x20 cm) arba 24 keksiukai. Ar keksai iškepę patikrinti mediniu pagaliuku, jeigu jis lieka sausas – keksai iškepę.

Visus produktus glajui sumaišyti. Tirštumą galima reguliuoti įpilus dar truputį sulčių arba įbėrus persijotos cukraus pudros. Prieš glaistant glajų pašildyti.
*Apelsinų tyrė - trinti apelsinai. Apelsinus nuvalyti (2 - 3, priklausomai nuo dydžio), išpjauti baltąjį viduriuką, Labai kruopščiai valyti nereikia. Supjaustyti gabaliukais ir susmulkinti smulkintuvu (aš tai darau "žirafa" - ant koto).