2009 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Duonos krepšeliai su pomidorų salotomis


Duonos krepšeliai su pomidorų salotomis

4 baltos duonos riekelės,
4 ruginės duonos riekelės,
2 – 3 vid. dydžio pomidorai,
½ saldžiosios raudonos paprikos,
½ mažo baltojo svogūno,
½ stiklinės smulkiai supjaustytų petražolių,
druskos,
2 šaukštai aliejaus.

Krepšelių formeles patepti aliejumi. Nupjauti duonos plutelę. Riekeles padėti ant maistinės plėveles, uždengti kitu maistinės plevelės sluoksniu ir pakočioti. Iškočiotą duoną įspausti į formeles ir pakepinti 10 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 170 C. Pomidorus nulupti, išimti sėklas. Papriką, svogūnus ir pomidorus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su petražolėmis. Pabarstyti druska, pašlakstyti aliejumi. Permaišyti. Salotas sudėti į krepšelius.

Tokiuose krepšeliuose galima patiekti įvairiausias salotas, ne tik tokias :)