2009 m. birželio 30 d., antradienis

Msachen. Vištiena, užkepta lavaše


Dar vienas receptas iš IKI pirkėjų kovų. Lygiai tokio pat likimo, kaip ir salotos :)))) Nerealiai skani vištiena. Pas mane - dažnas pasisedėjimų ir šeimyninių susitikimų patiekalas. Ragavusieji maloniai nustemba, kokia skani gaunasi vištiena. IKI susilaukiau komentarų, kad sprangu, sausa, reikia padažo. Dėl sprangu ir sausa - visiškai nesutinku, minkštesnės ir sultingesnės vištienos nesu valgiusi. Dėl padažo...kchm.... verčiau patylėsiu, o tai vėl "užgyvačiausiu" :)))))) Jeigu komentavęs žmogus šią vištieną gamino, ir jam gavosi sprangu, reiškia, kažką blogai padarė. Ką? Nežinau, šalia nestovėjau. Jeigu negamino, o tik taip mano, grįžtu prie padažo :)))))))

Šiuo receptu pasidalino Vera-crimchanka, labai seniai, dar GoodCook'o laikais, tada gyvenusi Palestinoje. Kur dabar ją nubloškė likimas, nežinau, bet kaskart jai dėkoju už šį nepaprastai skanų patiekalą. Kadangi pati esu arabų virtuvės mėgėja, tai labai "įtemptai" siūlau ir Jums paragauti :)

  • Vištienos blauzdelės arba šlaunelės - 10 vnt.
  • Lavašas - 2 vnt.
  • Svogūnai - 1 -1,5 kg
  • Alyvuogių aliejus - 100 ml
  • Žagrenis - 1 valg. šaukšt.
  • Druska - arbat. šaukštel.
  • Grūsti juodieji pipirai - arbat. šaukštel.
Vištienos gabaliukus pusiau apkepinti aliejuje. Baigiant kepti pasūdyti, pabarstyti pipirais. Išimti iš keptuvės, atidėti. Svogūnus nuvalyti, plonai supjaustyti. Keptuvėje apkepinti svogūnus (jei reikia įpilti dar truputį aliejaus). Kepti ant labai mažos ugnies, svogūnai turi likti permatomi, bet nesukepti. Baigiant kepti įberti žagrenių, išmaišyti. Storasienį kepimo indą arba formą iškloti 2 - 3 sluoksniais lavašo. Sudėti dalį svogūnų, ant jų - vištieną, likusius svogūnus. Viską gerai uždengti lavašu, viršų pašlakstyti aliejumi. Iš anksto įkaitinti orkaitę. Kepti 180 C maždaug 30 minučių. Galima patiekti su šviežiomis daržvėmis arba mėgstamomis daržovių salotomis.

Receptas IKI.LT

Šitie krepšiai ne iš IKI konkurso. Tiesiog truputį vasaros. Tos braškės, kurių nelabai mėgstu. Parsivežiau šiandien kokius 8 kg... Ką su jom darysiu??????