Dar vienas receptas iš IKI pirkėjų kovų. Lygiai tokio pat likimo, kaip ir salotos :)))) Nerealiai skani vištiena. Pas mane - dažnas pasisedėjimų ir šeimyninių susitikimų patiekalas. Ragavusieji maloniai nustemba, kokia skani gaunasi vištiena. IKI susilaukiau komentarų, kad sprangu, sausa, reikia padažo. Dėl sprangu ir sausa - visiškai nesutinku, minkštesnės ir sultingesnės vištienos nesu valgiusi. Dėl padažo...kchm.... verčiau patylėsiu, o tai vėl "užgyvačiausiu" :)))))) Jeigu komentavęs žmogus šią vištieną gamino, ir jam gavosi sprangu, reiškia, kažką blogai padarė. Ką? Nežinau, šalia nestovėjau. Jeigu negamino, o tik taip mano, grįžtu prie padažo :)))))))
Šiuo receptu pasidalino Vera-crimchanka, labai seniai, dar GoodCook'o laikais, tada gyvenusi Palestinoje. Kur dabar ją nubloškė likimas, nežinau, bet kaskart jai dėkoju už šį nepaprastai skanų patiekalą. Kadangi pati esu arabų virtuvės mėgėja, tai labai "įtemptai" siūlau ir Jums paragauti :)
- Vištienos blauzdelės arba šlaunelės - 10 vnt.
- Lavašas - 2 vnt.
- Svogūnai - 1 -1,5 kg
- Alyvuogių aliejus - 100 ml
- Žagrenis - 1 valg. šaukšt.
- Druska - arbat. šaukštel.
- Grūsti juodieji pipirai - arbat. šaukštel.
Receptas IKI.LT
Šitie krepšiai ne iš IKI konkurso. Tiesiog truputį vasaros. Tos braškės, kurių nelabai mėgstu. Parsivežiau šiandien kokius 8 kg... Ką su jom darysiu??????