2009 m. liepos 15 d., trečiadienis
Morengai vyšnių patale
Tik nepamanykite, kad aš tokia spartuolė, iš pat ryto įrašus dedu. Neeeee... čia kompas gudruolis taip padaro :) Mano duoklė vyšninei savaitei :) Net baisu pagalvoti, kas bus, kai rytoj pargabensiu ne vieną ir ne penkis kilogramus vyšnių.... beje, balkone dar didžiulis krepšys braškių, o ant viryklės puodai su persikų uogiene ir persikų-braškių-citrinų. Rytoj reikės išpilstyti... tai va. Įprasti vasaros darbai. A, pamiršau, dar šiandien keli litrai aviečių trintų su cukrumi nukeliavo į šaldiklį.
Toks desertas. Net labai ir labai skanus. Ypač morengų mylėtojams. Aš tokia nesu, bet su rūgščiomis vyšniomis buvo labai skanu :)
kiaušinių baltymai 2
miltelinis cukrus 50 g
pienas 500 ml
cukrus (šaukštas) 2
vanilės ankštis 1
vyšnios 500 g
vyšnių (uogų) užpiltinė 25 ml
šokoladas 50 g
Įpilti pieną į platų prikaistuvį. Vanilės ankštį perpjauti pusiau ir išskobti bukąja peilio puse. Sėklytes sudėti į pieną, įberti 1 šaukštą cukraus. Kaitinti ant mažos ugnies iki užvirimo. Baltymus išplakti su milteliniu cukrumi, kol pasidarys blizgi, ryškiai balta masė. Formuoti nedidelius kukulius dviem šaukštais ir atsargiai dėti į pieną. Virti 5 – 6 minutes nuolat vartant. Išvirusius morengus nuvarvinti ant sieto. Išimti vyšnių kauliukus. Uogas sutrinti smulkintuvu su cukrumi, supilti užpiltinę. Uogų tyrę supilti į taures, ant viršaus atsargiai dėti morengus. Puošti ištirpintu šokoladu.