2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Jogurtinis tortas "Klounas"

Štai toks gavosi tortas :) gaivus, labai paprastas, smagiai valgėsi.

Biskvitui:
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai miltų (405 D)
1 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
(apsidraudimui galima įberti 1 šaukštelį kepimo miltelių, bet nebūtinai)

Kremui:
250 ml persikų skonio jogurto
250 ml plakamosios grietinėlės
100 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
2 šaukštai cukraus pudros
20 g želatinos
50 ml vandens

Sirupui:
50 ml vandens
30 ml citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus

didelė skardinė (800 g) konservuotų persikų

migdolų drožlių

Biskvitui. Įkaitinti orkaitę iki 180 C, tris popieriaus lakštus su nupištais 22 - 24 cm skersmens apskritimais. Baltymus išplakti, suberti cukrų. Kai baltymai išsiplaks, po vieną pilti trynius, kaskart paplakant. Suberti citrinos žievelę ir persijuotus miltus (ir kepimo miltelius). Tešlą padalinti į tris dalis, kiekvieną išlyginti ant nupieštų apskritimų ir kepti.

Kremui želatiną užmerkti vandenyje 10 - 15 minučių, ištirpinti, bet neužvirti. Sumaišyti su apelsinų sultimis. Grietinėlę išplakti kartu su jogurtu ir cukraus pudra. Kelis šaukštus grietinėlės ir jogurto mišinio dėti į želatinos tirpalą ir išmaišyti, o po to sumaišyti su pagrindine mase.

Sirupui vandenį užvirinti su cukrumi, ataušinti ir sumaišyti su citrinos sultimis.

Torto surinkimas. Tortinės formos šonus iškloti popierine juosta. Dalį persikų supjaustyti nedideliais gabaliukais, kitą dalį - sutrinti į tyrę. Biskvitus pašlakstyti sirupu ir pertepti trintais persikais. Kremą sumaišyti su likusiais persikais, išlyginti ant pašlakstyto sirupu viršutinio lakšto. Palikti nakčiai šaldytuve. Puošti pagal pageidavimą. (Pas mane - skaidrios želė sluoksnis su vaisiais, šonai - pakepintos migdolų plokštelės).

10 komentarų:

Dovilytė rašė...

Puikiai atrodo tortukas! Labai gražus ir linksmas papuošimas :) Turbūt ir skanus buvo. :)

Dalia, Septyni virtieniai rašė...

Man labai įdomi ta proceso dalis, kai tešla sudedama ant nupieštų apskritimų. Taip įsivaizduoju, kad tešla yra puri, labiau kabinama šaukštu, negu minkoma rankomis... ir ji susideda ant nupieštų apskritimų be jokių bortelių? Prašyčiau sekantį kartą proceso nuotraukų, jeigu galima.

Elžbieta rašė...

Dovile, ačiū, kiek girdėjau, tikrai skanus :)

Dalia, nuotraukų nepažadu. Tai normalus biskvitas ir jis tiesiog užsitepa ant popieriaus, nėra jam kur bėgti. O be to tešlos ne tiek jau ir daug, kad išsilietų per visą skardą. Galima dėti ir į kepimo formą, bet man su formą per daug terlionės, tad darau keip greičiau :)

Anonimiškas rašė...

Gal galima butu suzinoti, is ko tas raudonas serksnas papuosime.

Elžbieta rašė...

Galima. Žagrenis

Dalia rašė...

Puikus tortas!! Siandien vaisinau svecius - visiems labai patiko!! Aciu uz gera receptuka!!

Elžbieta rašė...

Dalia, kaip faina :) laqbai man malonu, kad tortas pavyko ir [patiko :)

Anonimiškas rašė...

sveiki, man visiskai neisejo biskvitas, neiskilo, ir kazkokie ploni gavosi lakstai kaip blynai :)

Jūratė rašė...

Dabar suabejojau, kaip geriau daryti kremą: ar išplakti grietinėlę ir tada įmaišyti jogurtą, ar iškart plakti abu kartu? Ar abiem atvejais gausis tas pats?

Elžbieta rašė...

Laba, šiaip sunku pasakyti, kas galėjo nutikti, nes tam gali būti daug priežasčių: gal buvo blogai išplakti baltymai? Gal per daug išmaišyta tešla buvo, kai miltus sudėjot? Gal tešla perstovėjo nekepta?

Jūratė, gausis ne visai tas pats, labai teisingai pastebėta :) Plakant iš karto grietinėlę, gausis puresnis kremas, plakant kartu - gausis standesnis, labiau želiškesnis. Šiuo atveju norėjau būtent tokio kietesnio, ne orinio :) kad geriau derėtų su viršutiniu želė sluoksniu :) bet, aišku, galima daryti ir purų kremą :)