

dvi pailgos 10x22 cm formos
180°C orkaitė
750 ml miltų
250 ml cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
250 ml saldaus jogurto
250 ml kefyro
2 kiaušiniai
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
pertepimui
1 citrina
100 ml cukraus
100 g džiovintų spanguolių
Glajui
200 g miltelinio cukraus
1 šaukštas brendžio
~2 šaukštai citrinų sulčių
saujelė cukrinukų
Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėm.
Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti skystai-šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijaust. Kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti. Apie 50 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų.
Viskas :)
Keptas Electrolux krosnelėje