2011 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Vištienos ir cukinijų maltinukai


Manau, kad situacija, kai šaldytuve yra truputis šio ir kažkiek ano ir dar žiupsnelis to, nėra išsikrtinė. Taip ir man buvo šiandien. Vien vištienos filė buvo permažai, kad užtektų mums trims papietauti, kai kas nevalgo "neužgrimuotų" cukinijų... ir t.t. eiti į parduotuvę kad ko nors dar nupirkti nesinorėjo, o be to šiandien likučių diena, kai reikia patikrinti šaldytuvą ir sunaudoti tai, kas liko :) taip ir gimė šie maltiniai. Iš to, kas buvo šaldytuvė.
kadangi jie gavosi nerealūs, tad juos nešu čia :)

~300 g vištienos filė
1 cukinija (~250 g)
1 kiaušinis
2 česnakų skiltelės
50-60 g puskiečio sūrio
1/2 šaukštelio druskos
juodųjų pipirų
žiupsnelis tarkuotos citrinų žievelės
keli mėtų lapeliai
viso grūdo miltų maltiniams apvolioti
aliejaus kepimui

Cukiniją nulupti, perpjauti, išimti sėklas (geriausia tai padaryti tokiu šaukštu, ). Mėsa, cukiniją ir česnakus sumalti, įmušti kiaušinį ir viską sumaišyti. Smulkiai supjaustyti mėtas. Suberti druską, pipirus, citrinų žievelę ir mėtų lapelius. Viską gerai sumaišyti ir palikti 20-25 minutėms įšaldytuve. (arba ne, bet iš šaldytuvo geriau formuojasi). Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti apvoliotus miltuose maltinukus.

Valgėmė su bulvėmis lūkštuose , tzatziki ir šiek tiek pakeistomis cukinijų salotomis. Cukinijos salotoms supjautytos tokia pjaustykle.

Tzatziki

400 ml natūralaus jogurto
1/2 ilgo agurko arba 1 trumpavaisis
2 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų
smulkiai supjaustyti 5-6 lapeliai mėtų
1 skiltelė česnakų
1 šaukštas EVOO
1/2 šaukštelio druskos

Jogurtą supilti į kavos filtrą ir nuvarvinti , geriausiai tai padaryti per naktį. Agurką nulupti juostelėmis ir sutarkuoti burokine tarka. Palikti 10 minučių ir labai gerai nuspausti. Česnaką sutrinti ir sumaišyti su agurkais, krapais ir mėtomis, o po to su likusiais produktais.