2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Velykos. Savaitė iki...


Laikas greitai bėga. Trečios Velykos mano tinklaraštyje.... Tad jau galima kalbėti ir apie tam tikras tradicijas, todėl - tradiciškai mano pasiūlymai Jūsų šventėms.


Velykos 2009

Velykos 2010


Plombyro skonio mielinė boba (a'la Pandoro)
Mielinė boba su šokoladu
Mielinė boba su rūgpieniu
Jogurtinis keksas su citrinų ir spanguolių pertepimu

Obuolių ir salierų salotos su vaniliniu aliejumi
Apelsinų salotos su razinomis

Mėsos vyniotinis su špinatų ir džiovintų pomidorų įdaru
Kiaulienos išpjova sluoksniuotoje tešloje
Kiaulienos sprandinė kepta aluje

Triušis, troškintas grietinėlėje

Plikytos tešlos tortas su kriaušių kremu
Riešutinis tortas "The Best"
Jogurtinis tortas "Klounas"
Gaivus apelsininis tortas "Jurgita"
Šokoladinis aksominis tortas su migdolų krokantu


Ramaus ir gražaus pasiruošimo šventėms!


Kadangi blogiausias rašalas geriau už geriausią atmintį, todėl užrašau ir savo preliminarų valgiaraštį, kuris gali būti koreguojamas... šiek tiek:

  • Kalakutienos filė įdaryta špinatais ir džiovintais pomidorais arba šlaunelė obuolių kailinukuose
  • Vištienos sparneliai
  • Tabule
  • Šv. daržovių salotos su žagreniu
  • Salotos su braškėmis ir feta
  • Obuolių ir salierų salotos
  • Je!!!!!! Baltosios salotos :P
  • Šašlykai
  • Adžapsandalas
  • Saldusis plovas su džiovintais vaisiais
  • Varškėtis
  • Kažkuri mielinė boba
  • Želė
  • Ir ledai (pirktiniai :) )
gal dar duonos tortas... gal... Nebus :) nes man dar reikia 6 rimtus pyragus iškepti ir 2 tortus... tai jau pagal išgales :)


EDIT!!!!

pamiršau, pamiršau.... bus dar liežuvio užpiltinė su krienais. Dabar viskas.


Visiems sėkmės virtuvėje :)


9 komentarai:

Viktorija rašė...

Ačiū už idėjas :) Pamačiau Jūsų puikius tortus ir pagalvojau, gal netyčia žinote, ar kur matėte torto "Puriena" receptą? Buvo tarybiniais laikais toks biskvitinis ir labai drėgnas tortas :) Man niekaip nepavyksta rasti recepto :)

Elžbieta rašė...

Viktorija :)
Niekad nemačiau Purienos recepto. Girdėjau tik vieną dalyką - kad kremas jai plakamas su garstyčiomis. Sprendžiant iš tų laikų konditerinių tradicijų ten turėtų būti bušė biskvitas, paprastas sviestinis kremas su virintu kond. pienu ir, tikėtina, garstyčių milteliais. Na ir sirupo. Daug... :) Purieną kepė duonos kombinatas, jų receptūrų nežinau, tad galiu tik spėlioti...

Viktorija rašė...

Ech... :) Bet vis tiek ačiū :) Rusiškuose tinklaraščiuose dabar pasitaiko receptų pagal "GOST'ą", gal ir šį tortą kas nors kepė. Bet nežinau, ar Rusijoje jis iš viso buvo ir kokiu pavadinimu :)

Lina rašė...

Viktorija, as irgi didele "Purienos",todel vis bandau kazka panasaus iskepti. Pagal GOST'a kepiau torta "Podarocnij",pagal skoni siek tiek artima "Purienai". Pabandyk. As tik sekanti karta daugiau kremo darysiu ir labiau sulaistysiu sirupu,nes man buvo sausokas.

Elžbieta rašė...

Viktorija, tikrai nežinau, dėl Purienos pagal GOST'a :) Aišku, galima būtų pasieškoti, nes analogiškų tortų surasti galima - Mūsų Dainava - GOST' - Kijevskij, mūsų naujiena - GOST' - Stolichnyj.

Lina, įtariu, kad mes gal apie kiek kitokią Purieną kalbame :) Mano laikų Puriena ( prieš kokius 30-25 metus :D) tai buvo labai drėgnas tortas su švelniu sviestiniu kremu viduje ir su pikantišku karameliniu kremu viršuje. Atrodo taip, jei nesergu skleroze :) Riešutų ten tikrai nebuvo, puoštas jis buvo kremu ir trupiniais.
Tad, mano manymu, reiktų keisti būtent šitą dalį :)

Viktorija rašė...

Lina, ačiū :) Ir aš, kiek atsimenu, "Puriena" buvo be riešutų, bet ir tavo pasiūlytas tortas labai skaniai atrodo, išbandysiu :)

Elžbieta, taip ir aš tokia "Purieną" atsimenu, tik tai buvo prieš kokių 18 metų :) Ir ačiū, kad parašei kitų tortų pavadinimus. Prisiminiau, kad tėtis labai mėgo "Dainavą". Reikės jam gimtadieniui iškepti :)

Dalia rašė...

pamaciau siu metu ideju sarasiuka ir pagalvojau, kad cia turbut koks zenklas :) reikalas tas, kad siemet pirma karta svesim Velykas Armenijoje, o cia tradicinis Velyku patiekalas - saldus plovas su dziovintais vaisiais. tai va kaip tik sukau galva, kur rasti recepta.. gal galit pasidalint? ir kas tas adzapsandalas? nes irgi armeniskai skamba :) ir gal turit minciu, kaip kepti ersketa, nes pagal tradicijas saldus plovas valgomas su zuvim, tik upetakis pas mus jau kasdienine zuvis, sventems noretusi kazko ypatingo..

Elžbieta rašė...

Viktorija :) jo, tikra Dainava daugiau nei verta dėmesio :) puikus tortas :)

Dalia, telieka tik pavydėti :) Irgi norėčiau ten būti :) Bet nejau pačiai teks gaminti? ir dar tradicinius armėniškus patiekalus? Saldus plovas gaminamas labai paprastai :) reikia paimti basmati ryžius, užmerkti juos kokiai 20-30 minučių šaltame vandenyje, po to jį nupilti, ryžius pavirti 10 minučių ir perskalauti šaltu vandeniu. palikti, kad nuvarvėtų. Puodą iškloti lavašu, lygiu sluoksniu sudėti ryžius, juos gausiai užpilti lydytu sviestu (na, aš namuose tai ir paprastą sviestą dedu, jei lydyto neturiu). Dangti uzvynioti ranksluoščiu, uždengti ir ant mažos-mažos ugnies šutinti. pusvalandį, sakyčiau, o gal ir daugiau. Vaisius pakepinti lydytame svieste ir patiekti kartu su ryžiais.
Kuo mažiau manipuliacijų su ešeriu - tuo skaniau :) mažiau prieskonių - ir kepti ant iešmo :)

Elžbieta rašė...

Dalia, vis galvojau, kad kažko neparašiau... adžapsandalas (gruz. adžepsandali) - daržovių troškinys, gali būti su mėsa. Bet aš labiau mėgstu be mėsos :) - baklažanai, paprikos, pomidorai, svogūnai, česnakai, dar gali būti bulvės :) Jo receptų yra tiek daug... kad net nežinai, kuris yra būtent tas... Mano anyta būtent šitaip gamindavo, tad ir aš iš paskos :)