2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Mieliniai pyragėliai su moliūgais ir feta


Mieliniai pyragėliai. Hitas visada ir visur. Rudenį jiems priklauso būti su moliūgais. Tuomet viskas, kaip priklauso.

Tešlai:
300 ml pieno
700 ml miltų
15 g šviežių mielių
žiupsnis cukraus
30 ml aliejaus
druskos
aliejaus pyragėlių formavimui

įdarui
400-500 g nulupto ir sutarkuoto moliūgo
1/2 vid. dydžio svogūno
druskos
juodųjų pipirų
fetos, supjaustytos kubeliais (pas mane - marinuota su žolėmis aliejuje)

kiaušinio patepimui
pabarstukų (sezamų, juodgrūdžių, moliūgo sėklų... etc. )

  • Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame piene, įberti šaukštą miltų ir palaikyti 10 - 15 minučių, kol ant paviršiaus susidarys putos.
  • Likusius miltus ir druską suberti į mielių tirpalą.
  • Užminkyti tešlą, pabaigoje supilti aliejų, ir dar truputį paminkyti. Tešla turi būti vidutinio minkštumo.
  • Palikti tešlą augti maždaug 30 minučių, paminkyti ir palikti vėl augti 30 - 40 minučių.
  • Iškočioti tešlą,(jei tešla dar lipni, tuomet pabarstyti darbastalį miltais, jei tešla normalaus kietumo -miltų neberti, o patepti darbastalį ir rankas aliejumi.
  • Išspausti maždaug 7-8 cm skersmens apskritimus , į vidurį dėti įdaro, sūrio kubelius ir užspausti pyragėlius. Palikti augti ant skardos.
  • Patepti kiaušinio plakiniu, jei norisi - pabarstyti pyragėlių paviršių.
  • Kepti apie 18-20 minučių 190 °C temperatūroje. Stebėti kepimą, ji reikia - pasireguliuoti kaitrą.
  • Aušinti ant grotelių
Įdarui:
  • Smulkiais kubeliais supjaustyti svogūną
  • Visus produktus, išskyrus sūrį, sumaišyti.
N.B. Norint, kad iškepusiuose pyragėliuose nebūtų ertmių, reikia įdarą prieš dedant į pyragėlius patroškinti. Bet man skaniau, kai moliūgas troškinasi pyragėlyje, o ertmė nenervuoja :)


4 komentarai:

bea rašė...

Elžbieta, a kiek vnt. pyragėlių tau gaunasi?

Elžbieta rašė...

bea, man gavosi kokios dvi su virsum skardos nepilnos, tai gal apie 24-28... nepamenu, nes kepiau pries pora savaiciu :D

Edita rašė...

Elzbieta jusu tinklalapis superinis!!!!!seku kiekviena jusu torta,taip graziai viska isdestote, jokiu paslapciu....25.10.11diena ,,delfi,,portale radau video irasa,,tortu dekoravimo subtilybes is arti (1),,ten rodomi samanu lapeliai is plikytos mases ir spirales ....labai keistai plonyciai....gal kada nors galetumete pakomentuoti kaip jie daromi...aciu

Elžbieta rašė...

Edita, ačiū labai :)
dėl lapelių - tiesą pasakius, nesidomėjau plikytos masės papuošimams subtylybėmis, tad dėl jos nieko pasakyti negaliu. O tos šokoladinės spiralės yra pirktinės. Jų tikrai yra Dasitoje, o gal ir dar kur nors, kur prekiaujama priedais konditerijai. Aišku, galima bandyti pasigaminti patiems, bet šiuo atveju reikia labai gerai ištemperuoti šokoladą, o tai neturint termometro šokoladui padaryti nėra paprasta. Ypač tokioms plonoms linijoms, kaip šios.