Mieliniai pyragėliai. Hitas visada ir visur. Rudenį jiems priklauso būti su moliūgais. Tuomet viskas, kaip priklauso.
Tešlai:
300 ml pieno
700 ml miltų
15 g šviežių mielių
žiupsnis cukraus
30 ml aliejaus
druskos
aliejaus pyragėlių formavimui
įdarui
400-500 g nulupto ir sutarkuoto moliūgo
1/2 vid. dydžio svogūno
druskos
juodųjų pipirų
fetos, supjaustytos kubeliais (pas mane - marinuota su žolėmis aliejuje)
kiaušinio patepimui
pabarstukų (sezamų, juodgrūdžių, moliūgo sėklų... etc. )
- Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame piene, įberti šaukštą miltų ir palaikyti 10 - 15 minučių, kol ant paviršiaus susidarys putos.
- Likusius miltus ir druską suberti į mielių tirpalą.
- Užminkyti tešlą, pabaigoje supilti aliejų, ir dar truputį paminkyti. Tešla turi būti vidutinio minkštumo.
- Palikti tešlą augti maždaug 30 minučių, paminkyti ir palikti vėl augti 30 - 40 minučių.
- Iškočioti tešlą,(jei tešla dar lipni, tuomet pabarstyti darbastalį miltais, jei tešla normalaus kietumo -miltų neberti, o patepti darbastalį ir rankas aliejumi.
- Išspausti maždaug 7-8 cm skersmens apskritimus , į vidurį dėti įdaro, sūrio kubelius ir užspausti pyragėlius. Palikti augti ant skardos.
- Patepti kiaušinio plakiniu, jei norisi - pabarstyti pyragėlių paviršių.
- Kepti apie 18-20 minučių 190 °C temperatūroje. Stebėti kepimą, ji reikia - pasireguliuoti kaitrą.
- Aušinti ant grotelių
- Smulkiais kubeliais supjaustyti svogūną
- Visus produktus, išskyrus sūrį, sumaišyti.