2011 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Raudongūžiai kopūstai su juodaisiais serbentais ir obuoliais


Laiko stoka kažkaip skųstis nesinori, nors iš tikrųjų nespėju daug dalykų, kuriuos tikrai norėčiau padaryti. Bet jei nespėji, tai reiškia nelabai reikia, ar ne? :) Tad šiandien šis bei tas iš atsargų... :) Net apsidžiaugiau, kai peržiūrint nuotraukas radau tokį skanėstą :) Aišku, skanėstą tiems, kas mėgsta kopūstus :)

500 g raudongūžių kopūstų
1 raudonasis svogūnas
1 didelis rūgštus obuolys
200 g juodųjų serbentų (galima ir šaldytų)
½ citrinos sultys
1 apelsino sultys
250 g raudonojo vyno
2 šaukštai rudojo cukraus
Druskos
Pipirų
Aliejaus
  • Kopūstus plonai supjaustyti, užpilti citrinų ir apelsinų sulčių, išmaišyti ir palikti 10–15 minučių pasimarinuoti, kad būtų minkštesni.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti svogūnus su cukrumi, tada sudėti kopūstus.
  • Kepti ant stiprios ugnies 3–5 minutes, paskui supilti visas sultis ir vyną.
  • Įdėti sutarkuotą obuolį ir serbentus.
  • Troškinti apie valandą ant labai mažos ugnies, baigiant pasūdyti, įberti pipirų
  • Šie kopūstai skanūs ir šalti.
N.B.
Stebėti troškinimosi procesą, gali būti, kad prireiks šiek tiek vandens. Vyną galima pakeisti vynuogių sultimis, bet tuomet reiktų pasireguliuoti skonį.