2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Paprastas obuolių pyragas (once more)


Man žiauriai, žiauriai gaila, kad toks genialus pyragas beveik nieko nesudomino. Todėl įkyriai peršu jį visiems tiems, kas

a) tingi
b) nenori kepti, bet reikia
c) nemėgsta būti pedantiškas
d nori atrasti kažką universalaus

Šis pyragas man - kaip išsigelbėjimas, ypač kai reikia daug, skaniai (čia dėl kitų) ir kaip įmanoma paprasčiau (čia dėl savęs, mylimiausios). Bet ir mano šeimoje visi šitą pyragą mėgsta ne tik dėl to, kad man jį labai paprasta kepti. Tiesiog s k a n u :) ypač, kai nesinori nieko įmantraus, o tiesiog grįžti į pradžią.

Tai va.

Kartoju dar kartą receptuką (nors turiu prisipažinti, kad aš jį kepu iš akies... - o tai irgi didelis pliusas :) )

3 kiaušiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltų
šaukštelis kepimo miltelių
1 sutrinta su visa žievele citrina
6 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis vid. dydžio obuoliai (bet galima ir daugiau, svarbu tik, kad tešlos užtektų sulipinti visus obuolių gabaliukus :) )

Orkaitę ikaitinti iki 180 C. Iškloti kepimo popieriumi formą 20x20 cm (kvadratinę).
Obuolius sumaišyti su citrina. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilti aliejų, dar paplakti, įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešlą išmaišyti su obuoliais, sukrėsti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinti formoje, baigti aušinti ant grotelių.

  • Dabar šitą pyragą kepiau ne tik su obuoliais, bet ir su avietėmis, o viršų pašlaksčiau glajumi iš miltelinio cukraus ir aviečių trauktinės (todėl glajus ir rožinis). Mniam :) O, ir dar. Su viena porcija mes neprasidedam. Kepu mažiausiai iš 6 kiaušinių ir ne mažiau nei 22x32 formoje. Arba tiesiai orkaitės skardoje, tik prieš tai, aišku, išklojus ją popieriumi.
  • Dar. Didelis prašymas - šiuo atveju nekeiskite kepimo miltelius soda. Juolab tokiu pat kiekiu. Nes viena mano pažįstama iškepė pyragą, kurio dėl sodos nebuvo įmanoma net atsikąsti. Bet už tai ji puikiai tapo ir yra labai geras ir nuoširdus žmogus :)