Galvojau, kad meduolių jau nebekepsiu. Bet pasijutau Pikasu ir pradėjau savo rausvąjį periodą. Su žirnizmo potėpiais. Taigi, meduoliai, kurių nereikia brandinti: nei tešlos, nei iškeptų sausianių. Ir pasidaro visiškai ant staigiųjų. Lygiai taip pat dingsta, tad reikia saugoti bent iki Kalėdų :) arba valgyti-traškėti... su šaltu pienu... mmmm :))
350 g miltų
50 g tamsios kakavos
200 g miltelinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis kardamonų
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
50 g medaus
50 sviesto
2 kiaušiniai
Miltus, kakavą, miltelinį cukrų, kepimo miltelius, prieskonius persijoti.
Medų su sviestu ištirpinti
Medų ir sviesto mišinį supilti į miltus, įmusšti kiaušinius.
Užminkyti tešlą.
Labai plonai kočioti ir spausti sausainukus
Kepti 180°C, 12-15 minučių.
Aušinti ant grotelių, puošti baltyminiu glajumi.
P.S. Aš savąjį dažiau džiovintų burokėlių antpilu. Reikėjo gi kažkaip prisiartinti prie Pikaso, a ne?
P.P.S. Jei norėtųsi minkštų meduolių, tuomet juos reikėtų įdėti į maišelį su gabaliuku obuolio.
P.P.P.S.Jei meduoliukai pilnai padengti glajumi - jie minkštėja :)