2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Kalėdiniai meduoliai II 2011. Traškūs ir su kakava


 
Galvojau, kad meduolių jau nebekepsiu. Bet pasijutau Pikasu ir pradėjau savo rausvąjį periodą. Su žirnizmo potėpiais. Taigi, meduoliai, kurių nereikia brandinti: nei tešlos, nei iškeptų sausianių. Ir pasidaro visiškai ant staigiųjų. Lygiai taip pat dingsta, tad reikia saugoti bent iki Kalėdų :) arba valgyti-traškėti... su šaltu pienu... mmmm :))




350 g miltų
50 g tamsios kakavos
200 g miltelinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis kardamonų
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
50 g medaus
50 sviesto

2 kiaušiniai

Miltus, kakavą, miltelinį cukrų, kepimo miltelius, prieskonius persijoti.
Medų su sviestu ištirpinti
Medų ir sviesto mišinį supilti į miltus, įmusšti kiaušinius.
Užminkyti tešlą.
Labai plonai kočioti ir spausti sausainukus
Kepti 180°C, 12-15 minučių.
Aušinti ant grotelių, puošti baltyminiu glajumi.



P.S. Aš savąjį dažiau džiovintų burokėlių antpilu. Reikėjo gi kažkaip prisiartinti prie Pikaso, a ne?
P.P.S. Jei norėtųsi minkštų meduolių, tuomet juos reikėtų įdėti į maišelį su gabaliuku obuolio.
P.P.P.S.Jei meduoliukai pilnai padengti glajumi - jie minkštėja :)