2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Kalėdoms. Triušis troškintas baltajame vyne


"Man taip gaila triušių.... bet jie tokie skanūs...." - išgirsta citata...

Taip.Ir man labai gaila triušių. Ir kiekvieną kartą juos valgant žliumbiu kaip krokodilas, ėdantis savo grobį. Na gal ne taip, nes paprastai valgau prie stalo, o ne kur nors vandens telkiny, bet visa kita - labai panašu. Manau, kad ne aš viena tokia žiauri. Kad ir daugiau yra tokių, valgančių triušius. Taigi tiems, kas valgo triušius -
absoliučiai klaisikinis, absoliučiai paprastas


Triušis, troškintas vyne

1,5-1,7 kg triušienos
~400 g baltojo sauso vyno
8-10 skiltelių česnakų
1 šaukštas druskos
šviežiai grūsti juodieji pipirai
2-3 šaukštai aliejaus
5-6 šakelės čiobrelių
1-2 lauro lapai



  • Triušio gabaliukus gerai įtrinti druska ir pipirais, sudėti į dubenį. Taip pat įdėti čiobrelius, lauro lapus ir supilti vyną. Galima dar įpilti truputį aliejaus, bet jei triušis jaunas, nebūtina. 
  • Palikti nakčiai šaltoje vietoje.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Triušio gabaliukus nusausinti popierine servetėle ir juos apkepti, kol gražiai apskrus. Apkeptą triušį, neluptus, bet labai gerai išplautus česnakus sudėti į storų sienų troškintuvą, supilti puse marinato, stiklinę vandens arba jei yra - sultinio, ir uždengus troškinti ant mažos ugnies  maždaug 1,5 val.
  • Neturint troškintuvo, galima troškinti ir keptuvėje, jei ji turi dangtį ir yra gili.

5 komentarai:

Indrė rašė...

Seniai vilioja mane triušiena, bet pamatau ta skerdenėlę lentynoj ir kažkaip vaizduotė nupiešia kailiuką, ausytes pūkuotas ir neperku. Turbūt negalėčiau jo išpjaustyt... Galėtų juos dalimis pardavinėt, paprasčiau būtų. Nes ragaut, valgyt tikrai neatsisakyčiau :)

Asta rašė...

Klausimas - o kodėl troškinant pilti tik pusę marinato ir vandenį, jei marinate vynas ir kiti gerumai? Ar tada per girtas triušis gautųsi?:)

Elžbieta rašė...

Indrė, o prie Tavęs maximos nėra? Nes Maximoje priekiauja jau supjaustytais porcijomis triušiais :) Bent prie manęs taip yra :)

Asta, agha... šiek tiek dainuojantis :) Man asmeniškai šiek tiek per daug tos rūgštelės, todėl skiedžiu sultiniu :)

Anonimiškas rašė...

Kadangi man ju irgi gaila, todel as ju ir nevalgau...

Elžbieta rašė...

Anonimiške, suprantu...