Penktadienio pietums. Puikiai tiks Kūčioms ir kaip atskiras patiekalas ir kaip įdaras pyragui, pyragėliams, virtiniams. Paprasta, skanu. Taip pat Kūčioms tiks ir kiek kitaip paruošti kopūstai
500 g raugintų kopūstų su morkomis
1 vid. dydžio svogūnas
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos
200 ml vandens
8-10 džiovintų slyvų be kauliukų
8-10 džiovintų slyvų be kauliukų
- Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepti dalyje aliejaus.
- Kopūstus perplauti šaltu vandeniu ir sumaišyti su svogūnais, druska ir džiovintomis slyvomis
- Formeles patepti aliejumi, sudėti kopūstus ir įpilti tiek vandens, kad apsemtų.
- Kepti apie 20 minučių 175 °C.
- Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti
Slyvas geriau naudoti saldesnes
(Ji, 2011.12)