2011 m. gruodžio 6 d., antradienis

Salierų paplotėliai


Salierai mano paskutinė meilė. Ir besąlygiška. Salierus mylėjau visada, tokia švelnia-švelnia meile, nes visuomet tai būdavo kas nors iš virtų salierų ))) , o dabar manoji meilė dainuoja Habanerą keptiems salierams. Pirmoji serija - maloniai prašau :)

Salierų paplotėliai

500 g saliero gumbo
1 česnakų skiltelė
2-3 šaukštai miltų su nedideliu kaupu
50 ml vandens
1 šaukštelis druskos
žiupsnelis džiovintų čiobrelių
žiupsnelis džiovintų raudonėlių
arba prieskoninių žolių pagal skonį
aliejaus kepimui

  • Salierą nuvalyti ir sutarkuoti smulkia, bet ne smulkiausia tarka. (Burokinė netinka) Taip pat galima sutarkuoti česnakus, sumaišyti su salierais.
  • Į salierus įpilti vandens, įberti druskos, žolių ir labai gerai viską sumaišyti.
  • Tada suberti miltus ir išmaišyti. Masė turi būti minkšta, bet turi formuotis paplotėliai.
  • Įkaitinti aliejų keptuvėje, kepti iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos. Apversti paplotėlį tik tada, kai jis yra iškepęs iš vienos pusės, nes apverčiant nepakepusį paplotėlį, jis gali subyrėti.
  • Iškepusius paplotėlius sudėti ant popierinių rankšluosčių
  • Patiekti su žolelių užpilu arba su pomidorų salotomis .

6 komentarai:

Viktoras rašė...

Megstu salierus, reikes pabandyt siuos paplotelius, labai skaniai atrodo! :)

Elžbieta rašė...

Viktorai, ačiū labai :) tai tikrai labai skanu :) verta išbandyti :)

Odeta rašė...

Elžbieta, labai apateteingai atrodo,išbandysiu, nors aš kepu netarkuotus, tiesiog atpjaunu apie 0,5cm storio, kepu apvoliojusi miltuose arba kiaušinio plakinyje su džiuvesėliais, pabaigoje apšlakstau citrinos sultimis.Irgi skanu:)

Elžbieta rašė...

Odeta, Tavo aprašytas būdas irgi yra labai-labai skanus! Tiesiog valio salierams :)

Anonimiškas rašė...

Noretusi miltus pakeisti manu kruopom,ar imanoma?

Elžbieta rašė...

Anonimiške, kažkaip apie tai negalvojau :) Pagal skonį, man asmeniškai, manau, geriau yra su miltais :) Jeigu norėsite keisti, tuomet reiktų manų krupoas išbrinkinti, o ne berti iš karto ) arba palikti masę pastovėti, tada kruopos sugers susidariusias sultis.