2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Vištienos vyniotinis "Pastrama"



Jokios Amerikos. Ta pati pastrama, tik pagaminta iš vištienos krūtinėlės. Tiesiog kalakutienos filė ne visuomet būna po ranka. Su vištiena paprasčiau. Puiki mėsa ir ant šventinio stalo patiekti, ir ant sumuštinio, ir salotoms ir viskam, kas tik į galvą ateina. Jokios dešros nereikia :D

Taigi

1 didelė vištienos krūtinėlė (apie 0,6 kg)
3 šaukštai druskos
2 l vandens
1 skiltelė česnakų
1 šaukštas džiovintų krapų viršūnėlių
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1 šaukštelis džiovintų builių
žiupsnis džiovintų čiobrelių
1/2 šaukštelio citrininių pipirų
1-2 šaukštai aliejaus

  • Vištienos krūtinlę perpjauti pusiau, išimti kaulus. 
  • Dideliame dubenyje paruošti gana sūrų vandenį (vanduo + druska iki sūraus jūros vandens skonio). Jame užmerkti mėsą 2 - 2,5 valandoms. 
  • Maksimaliai įkaitinti orkaitę. (~240-250C). 
  • Paruošti prieskonių mišinį, česnako skiltelę sutarkuoti, viską sumaišyti su aliejumi tiek, kad gautųsi tepi pasta. Filė nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir aptepti prieskoniais, po to susukti ir surišti virvele kaip vyniotinį.
  • Vyniotinius padėti ant skardos ir kepti 20 minučių. 
  • Po to orkaitę išjungti ir neatidarinėti kol visiškai atauš.

11 komentarų:

Marija rašė...

Gal galite nesusipratėliams padėti :) - iki sūraus jūros vandens - koks maždaug druskos kiekis į kokį vandens kiekį turėtų būti?

Elžbieta rašė...

Marija, tai gal aš neaiškiai parašiau :) - 3 kupini šaukštai druskos 2 l vandens :)

Marija rašė...

Labai aiškiai parašėte,tik kai kurių skaitytojų akiratis siauras :)
Labai ačiū, bandysim.

Anonimiškas rašė...

o as vis galvoju kas tie buliai.nelabai esu girdejusi apie tokius prieskonius. gal kuom kitu pakeist galima?

Elžbieta rašė...

Anonimiške, čia tokia žolytė prieskoninė :) švelnaus skonio. Galima pakeisti pankolių lapeliais, o galima iš viso nedėti :) http://lt.wikipedia.org/wiki/Builis_%28augalas%29

Anonimiškas rašė...

labai dekinga uz apsvietima :) Jusu mesos vyniotiniai labai mane vylioja. ruosiuos kita sav kelis isbandyt ir patiekt per tevu 35-eriu metu sukaktuves,kaip susituoke

Anonimiškas rašė...

Sveiki, kepant nereikia ivynioti i folija? Jusu taip graziai atrodo, bijau kad neapdegtu:) Gal i vidu galima ir kokio idaro isukti?

Elžbieta rašė...

Sveiki :), ne, nereikia. Nespės sudegti :) Jei vyniosite, reikia pasirinkti kitokį kepimo būdą. Taip pat, jei norėsite kuo nors įdarytivyniotinį, reikėtų kito recepto :)

Anonimiškas rašė...

Aciu, kadangi pirma karta apskritai kepsiu vyniotini tad vadovausiuosi tiksliu Jusu receptu, eksperimentams dar per anksti:) Vyniotini ideti i sausa kepimo inda, nereikia nei vandens nei aliejaus taip?

Elžbieta rašė...

:) Ne, nieko nereikia :) Bet aš iš savo praktikos patarčiau dėti ne tiesiai ant skardos, bet ant kepimo popieriaus (aš naudoju su silikoniniu padengimu, tad prie jo niekas neprilimpa :))

Anonimiškas rašė...

Labas vakaras, kiek dienu iskeptas vistienos vyniotinis gali buti saldytuve? :)