2011 m. gruodžio 12 d., pirmadienis
Kalėdoms. Apelsinų cukatos II
Dar vienas būdas apelsinų žievelėms utilizuoti ... O aš galvoju, kur gi dingo visos mano cukraus atsargos???? :)
Apelsinų cukatos
3 dideli apelsinai
600 g cukraus
1 citrinos sultys
• Apelsinus gerai išplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvalykite šiurkščia kempine su soda ir kruopščiai nuskalaukite.
• Nulupkite, palikdami ploną baltąjį sluoksnį. Žievelės supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite jas į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Laikykite užmerktas žieveles parą, bet pakeiskite vandenį ir praskalaukite žieveles bent kartą.
• Užpilkite žieveles vandeniu ir virkite ant mažos ugnies apie valandą, kol suminkštės.
• Išgriebkite žieveles ant sieto, nuvarvinkite.
• Išvirkite sirupą iš 450 g cukraus ir 300 ml vandens ir sudėkite į jį žieveles. Virkite ant mažos ugnies apie valandą, kol sirupas sutirštės, ir įsigers į žieveles. Jos turi tapti beveik permatomomis.
• Tuomet suplikite citrinos sultis ir dar kartą užvirkite.
• Išgriebkite žieveles iš puodo, sudėkite ant sieto ir nuvarvinkite.
• Ant kepimo popieriaus išberkite likusį cukrų, paskleiskite žieveles ir apvoliokite jas cukruje. Labai atsargiai, nes žievelės vis dar karštos.
• Palikite apvoliotas žieveles per naktį, kad apdžiūtų. Po to galite sudėti jas į sandariai uždaromą indą.
(Ji, 2012, gruodis)